Окупаційна влада "ДНР" заявила про вихід з перемир'я, дозволивши відкривати вогонь по позиціях ЗСУ

Найманці РФ дозволили собі відкривати вогонь у бік ЗСУ, оскільки "спостерігачі не помічають українського терору". Бойовики заявляють, що будуть відкривати вогонь в бік ЗСУ та знищувати позиції через “український терор”.

Окупаційна влада "ДНР" дозволила своїм бандформуванням відкривати "попереджувальний" вогонь по українських позиціях.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Остров", про це йдеться в "екстреній заяві" так званої "народної міліції (НЗФ "ДНР". - Ред.).

Сепаратистські пропагандисти традиційно звинувачують українську сторону в порушенні режиму припинення вогню і на підставі цих бездоказових заяв, зокрема непідтверджених спостерігачами СММ ОБСЄ, самовільно надають собі право першими відкривати вогонь по позиціях ЗСУ.

"У зв'язку з відсутністю реакції міжнародних спостерігачів на обстріли населених пунктів Республіки, з метою захисту населення від українського терору, підрозділам Народної міліції дано дозвіл на ведення попереджувального вогню на придушення і знищення вогневих точок противника", - йдеться в "екстреній заяві".

Таким чином, російські окупанти більше не намагаються прикривати свої обстріли підконтрольної Україні території необхідністю ведення вогню у відповідь і фактично виходять з режиму крихкого перемир'я.

Зазначимо, нещодавно ЗМІ бойовиків робили сюжет, в якому розповідали, як ЗСУ обстріляли околиці Оленівки та зруйнували житлові будинки. Але штаб ООС спростував цю заяву, повідомив, що все це постановочні кадри. Вони також додали звіт місії ОБСЄ, в якому спостерігачі зазначали, що чули вибухи в тих напрямках, але коли вони приїхали обстежити ділянку, то бойовики їх не пускали.

За матеріалами: Вільне Радіо
Добавлено: 4-03-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх