Фукс розкрив деталі: хто боровся за Харків, а хто хотів " ХНР " (ВІДЕО)

"Добкін весь час хотів" ХНР ", і Кернес хотів".

Український бізнесмен Павло Фукс розповів, як в 2014 році йому вдалося умовити главу Харкова Геннадія Кернеса відмовитися від створення "ХНР".

Олігарх Павло Фукс розповів, як навесні 2014 року його друг міський голова Харкова Геннадій Кернес і Михайло Добкін хотіли підтримати створення в Харкові "народної республіки" за зразком формувань "Л / ДНР".

Главу Харкова вдалося відговорити від сепаратистських ідей погрозами, однак Добкін деякий час лобіював цю ідею. Частина інтерв'ю Фукса публікує Twitter Діалог.UA. "Добкін весь час хотів" ХНР ", і Гена хотів. Але Гену ми умовили з Ігорем Валерійовичем (Коломойським - ред ..) ... Це, до речі, конфлікт був Добкіна з Кернесом, тому що Гена сам приймав рішення, а той, мабуть, кому-то наобіцяв чогось, але Гена сказав: ні, такого не буде, я вийду і скажу. і виступив, сказав. Це була ціла спецоперація ", - згадує Фукс.

Олигарх Павел Фукс рассказал в интервью о том, как весной 2014 года Кернес и Добкин хотели организовать в Харькове "народную республику. Кернеса быстро отговорили с помощью угроз. А Добкин настаивал на том, что нужно делать "ХНР". pic.twitter.com/CZ6ZPK5WLW

— Диалог.UA (@Dialog_UA) March 8, 2021

З його слів, йому довелося провести за телефонними переговорами більше шести годин. "Почали ми розмовляти десь о 24:00, закінчили приблизно о 06:15. Це, напевно, раз 30 я одному дзвонив, цього умовляв ... Потім домовилися, як він це оголосить. Той набрав Ткаченко, сказав: дивись, щоб Кернесу задали питання. Він буде там виступати ", - розповів олігарх.

Нагадаємо, після похорону Геннадія Кернеса в кінці 2020 року бойовик Ігор Стрєлков-Гиркин розповів, як на початку 2014 року після втечі Януковича Добкін і Кернес літали в Москву і погодили план створення "ХНР".

Геннадій Кернес помер в німецькій клініці Charitе після тривалої хвороби. За даними ЗМІ, у харківського міського голови відмовили нирки на тлі захворювання коронавірусів.

За матеріалами: "Діалог.UA"


Добавлено: 9-03-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх