"Депутат ЛНР" заявив, що в 2014 році жителі Донбасу не голосували проти відділення від України

11 травня 2014 року в "ЛНР" відбувся референдум про створення своєї "республіки" і виходу зі складу України. Однак днями стало відомо, що жителі регіону проголосували абсолютно по-іншому. Днями "депутат ЛНР" Олександр Єрмоленко в інтерв'ю місцевим ЗМІ заявили, що в 2014 році жителі Луганщини проголосували за те, щоб перебувати в складі України.

В інтерв'ю ресурсу NewsFront Єрмоленко заявив, що 7 років тому під час "референдуму" в "ЛНР" більшість громадян регіону висловилися за те, щоб залишитися в складі України. Ролик був викладений на сторінці журналіста Дениса Казанського в Twitter.

"Депутат" заявив, що жителі Донбасу хотіли залишитися в Україні, але на правах автономного регіону, зі своєю мовою і своїми традиціями. Однак, з його слів, донбасівці так і не були почуті ні Порошенко, ні Зеленським.

Казанський висміяв Єрмоленко за такі слова. Адже в 2014 році його в "ЛНР" просто б "розірвали". Адже весь Донбас прагнув до Росії, а ось тепер виявляється, що вони ніколи не хотіли виходити зі складу України.

 

У травні 2014 року 96,2% жителів "ЛНР" проголосували за відділення від України і створення свого власного "держави". Олександр Єрмоленко народився в 1985 році в Сніжному Донецької області. Закінчив Луганський медуніверситет. Працював лікарем загальної практики в Луганській області. Раніше ми повідомляли, на початку червня 2021 року "ватажок ДНР" заявив, що на сьогоднішній день неможливо об'єднати дві "республіки" в одну. Нагадаємо, в "ЛНР" звинуватили Романа Протасевича в тому, що в 2014 році він воював на Донбасі в складі батальйону "Азов".

За матеріалами: "Діалог.UA"


Добавлено: 1-07-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх