Суд дозволив розповсюдження книжки про справу Стуса

Київський апеляційний суд дозволив поширення книжки журналіста Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Про це Кіпіані повідомив на своїй сторінці у Facebook.


Судове засідання у справі відбулося у п'ятницю, 19 березня. "Ми виграли справу", - написав Вахтанг Кіпіані.

Зазначається, що тепер розповсюдження книжки можливе без дозволу від нардепа, лідера "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука. Слід зауважити, що в Україні вже видано майже сто тисяч примірників"Справа Василя Стуса".

За годину книгу "Справа Василя Стуса" розкупили знов. Всі склади порожні - прювєт куму Путіна ;) Але новий наклад знову буде! Тому раджу робити замовлення або на сайті видавництва Vivat або пишіть мені в месенджер. Ці замовлення будуть відправлені в першу чергу. Ми подамо апеляцію на це ганебне рішення судді Заставенко. Її голос тремтів - соромно було, певно.

Як повідомлялося, у серпні 2019 року Медведчук подав до суду на Кіпіані. Депутат заявив, що певні висловлювання в книжці не відповідають дійсності та є предметом судового розгляду.

Торік восени Дарницький районний суд Києва заборонив її розповсюдження без дозволу нардепа. Крім того, автора книжки зобов'язали видалити з неї всі згадки про нині народного депутата, а 40 років тому - адвоката Стуса, призначеного йому державою. 

Одразу після такого рішення суду соцмережі просто вибухнули коментарями з обуренням, а у магазинах та Інтернеті шаленими темпами українці почали скуповувати книжку "Справа Василя Стуса". За лічені години усі примірники розкупили, а видавництво повідомило, що готує новий наклад. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 19-03-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх