Відкрита нова справа проти Медведчука через його зв'язків з найманцями РФ на Донбасі

Генпрокурор України Ірина Венедиктова запевнила, що відкрила нову справу проти Медведчука через його зв'язків з найманцями РФ на Донбасі.

3 червня, в ефірі "1 + 1", генпрокурор України Ірина Венедиктова запевнила, що відкрила нову справу проти Медведчука через його зв'язків з найманцями РФ на Донбасі.

Підкреслюється, що кримінальне провадження стосується фактичної діяльності ряду осіб, які пов'язані з контрабандою вугілля. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на "Право на владу". Венедиктова зазначила, що провадження відкрито в квітні і по ньому йдуть попередні процеси. Вона сподівається, що незабаром у прокуратури з'явиться достатньо фактів, щоб передати справу до суду.

Повідомляється, що справа стосується епізоду, який раніше висвітлювався журналістами Bihus.Info. Нагадаємо, що вони показали записи розмов Медведчука з найманцями РФ, вони стосувалися контрабанди вугілля з ОРДЛО. За словами генпрокурора, справа перебуває на початку досудового розслідування.

Нагадаємо, що раніше екс-прем'єр України Арсеній Яценюк підтвердив справжність розслідування Bihus.Info про ймовірну причетність Віктора Медведчука до торгівлі вугіллям з ОРДЛО.

До цього ЗМІ повідомили, що в 2014 році кум Путіна Віктор Медведчук безпосередньо домовлявся з найманцями РФ на Донбасі про продаж вугілля в Україну. Відзначається, що про таку схему міг знати президент Порошенко.

Раніше Олександр Турчинов прокоментував заяву Віктора Медведчука про те, що він нібито уповноважив кума Путіна вести переговори з бойовиками ОРДЛО.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 4-06-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх