Результати засідання РНБО: санкції проти Януковича, Азарова, колишніх топчиновників та проти 19 компаній Павла Фукса.(ФОТО+ВІДЕО)

Відповідне рішення ухвалили за рекомендацією СБУ. За словами Данілова, 90% списку колишніх громадян України зараз є громадянами РФ.

Відповідне рішення ухвалили за рекомендацією СБУ.

РНБО на засіданні ухвалила рішення ввести "максимальний" обсяг санкції, які передбачений чинним законодавством, щодо низки колишніх високопосадовців часів режиму Януковича та осіб, які сприяли спецслужбам Росії в окупації українських територій в 2014 році, а дехто причетний до фінансування тероризму. У переліку, зокрема, президент-втікач Віктор Янукович, колишній прем’єр-міністр Микола Азаров, колишня "прокурорка" Криму Наталія Поклонська.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 19 березня.

"Наступне застосування персональних санкцій, які подало дві наших інституції. Перше - це було окреме подання  Кабміну. Мова йде про тих міліціянтів, які безпосередньо зрадили присязі і сьогодні працюють в РФ або на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. І друга доповідь була голови СБУ Івана Баканова", - сказав Данілов.

Так, у список осіб, проти яких Україна впровадила максимальні санкції потрапили:
  1. Сергій Абісов
  2. Микола Азарова
  3. Сергій Аксьонов 
  4. Олександр Бабков
  5. Валерій Грицай
  6. Костянтин Затулін
  7. Петро Зима
  8. Андрій Іванцов
  9. Вадим Колісніченко
  10. Володимир Константінов
  11. Сергій Курченко 
  12. Сергій Кусюк 
  13. Павло Лебедєв
  14. Леонід Пасічник
  15. Олександр Поддубов
  16. Наталія Поклонська
  17. Віктор Пшонка
  18. Дмитро Саламатін 
  19. Дмитро Табачик
  20. Ігор Соркін
  21. Микола Ткаченко
  22. Микола Федорян
  23. Микола Фіськов
  24. Олександр Чербіцький
  25. Ольга Чичелімова
  26. Віктор Янукович
Данілов додав, що більшість зазначених осіб вже отримали російське громадянство:

Своєю чергою, очільник СБУ Іван Баканов на засіданні РНБО наголосив, що в 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на фейковому "референдумі" в Криму. А деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.

"Окремі епізоди їхньої діяльності за період 2014 року досі розглядаються у судах. Деякі з цих чиновників причетні до підписання "Харківських угод". А частина – і досі працює на зміцнення окупаційного режиму в Криму і на Донбасі", – заявив Баканов.

Також СБУ запропонувала застосувати санкції проти юридичних осіб, які є власниками ПАТ "Донецькоблгаз". Рішення ухвалили через їхні дії, які призвели до відключення 58 котелень на території ООС і поставили під загрозу життя і здоров’я громадян.

Нагадаємо, в Україні перевірять усі дозволи на користування надрами.

РНБО ввела санкції відносно 19 компаній щодо надрокористування, всі інші дозволи перевірять

дозволи на користування надрами. Якщо виявлять порушення, то їх повернуть народу України. Також введені санкції в контексті надрокористування відносно 19 компаній. Таке рішення було ухвалено під час засідання Ради національної безпеки і оборони України у п'ятницю, 19 березня.

Компанії - надрокористувачі, на які Рада безпеки і оборони України наклла санкції, належать україно-російському олігархові Павлу Фуксу.

"Прийнято рішення, щодо санкцій, в контексті недракористування, щодо компаній: "Геоконнект", "Глобал Геоінвест", "Транссетгео", "Геопост", "Геовертікаль", "Геотаргет","Надрапрайд", "Геофорс", "Геостенс", "Надравестгруп", "Бест ойл компанії", "Надрапростір", "Інфогеотренд", "Ейджін марка, "Екогазальянс", "Епівал енерджі", "Юнол Ойл", "Профіннафт", "Бестгеотек".


Щодо цих 19 компаній застосований максимальний вид санкцій, які може застосувати наша країна, застосувати Рада національної безпеки і оборони нашої країни", - зазначив Данілов.




За матеріалами: ZN,UA, ТСН, 5.ua
Добавлено: 19-03-2021, 21:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх