Відомий український волонтер помер від коронавируса на курорті в Єгипті: що робити, якщо захворів за кордоном

На єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх в госпіталі 19 березня помер відомий український волонтер Юрій Юрасюк.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на посольство України в Єгипті.

"Посольство з моменту надходження інформації про госпіталізацію Юрія Юрасюка в лікарню підтримувало постійний контакт з дружиною померлого Ольгою Юрасюк і страховою компанією, яка його обслуговувала. На даний момент посольство сприяє в репатріації труни з тілом Ю. Юрасюка в Україні", - повідомили в посольстві .

Також повідомляється, що в Шарм-ель-Шейх прибув консул України, який зустрівся з дружиною загиблого і надав їй усіляку підтримку, в тому числі і адвокатську, яка в Єгипті дуже дорога.

Стало відомо про смерть винахідника аплікаторів Ляпко

"21 березня я особисто розмовляв з О. Юрасюк, вона знаходиться разом з сестрою та іншими рідними в Єгипті. Єгипетська сторона взяла на себе всі витрати по їх перебуванню в Єгипті, і консул проводить роботу з місцевими туроператорами з приводу надання матеріальної допомоги родині загиблого" , - повідомив посол.

Юрасюк поїхав разом з дружиною і двома дочками в Єгипет на відпочинок на початку березня. На третій день перебування на курорті йому стало погано - почався сильний кашель, проблеми з диханням. Його госпіталізували і поставили діагноз - пневмонія. 9 березня Юрасюка довелося підключити до апарату ШВЛ.

Коронавірус вбив відомого українського геральдиста

"Аналізи показали, що у волонтера коронавірус. Його сім'ю і друзів ізолювати не стали, так як у них тест не підтвердив наявність COVID-19. Друзі і туроператор допомогли організувати повернення додому здорових членів сім'ї. Потім Ольга Юрасюк повернулася в Єгипет і оселилася поруч з госпіталем. їй не дозволяли бачитися з ним, ні навіть спілкуватися по телефону. Лікарі говорили, що Юрій дуже слабкий і йому потрібно берегти сили ", - йдеться в замітці.

Юрій Юрасюк - відомий фронтовий волонтер і дитячий стоматолог з Ірпеня (Київська обл.). Він безкоштовно лікував зуби дітям сімей загиблих на сході України. Кілька років він був волонтером ОФ "Бучанська Варта". Всі роки війни на сході України він допомагав української армії.

У замітці наголошується, що допомогою громадянам за кордоном займаються консули, і саме до них слід звертатися в разі непередбачених ситуацій.

Перед будь-якою поїздкою за кордон в МЗС радять заздалегідь записати номери телефонів консульської служби в країні, де ви перебуваєте: список номерів завжди доступний на сайті МЗС.

Крім того, безпосередньо на місці можна звернутися на офіційну сторінку служби: відправити повідомлення в месенджер і попросити про допомогу.

Різні корисні поради українські консули публікують з хештегом # КонсулПоруч і # КонсулДопомагає в Facebook.

У разі, якщо турист захворів на відпочинку, витрати за надання медичної допомоги надає виключно страхова компанія, з якою людина уклав договір перед поездкой.Законодательство України не передбачає відшкодування за рахунок держави. Якщо страховки немає, все чеки людина повинна оплачувати самостійно. Якщо є підозра, що захворіли COVID-19, необхідно звернутися в службу підтримки туроператора.

Випадки, які покриває страхова компанія, залежать від виду полісу. Наприклад, базова страховка включає лікування коронавируса при наявності симптомів, амбулаторне або стаціонарне лікування протягом 14 днів.

Окрім звернення до свого туроператору і страхової компанії, необхідно також довести до відома посольство або консульство України. У разі необхідності дипломат допоможе у взаємодії зі страховою компанією.

Раніше повідомлялось про  смерть винахідника аплікаторів Ляпко.

За матеріалами: Телеграф

Добавлено: 23-03-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх