Подробиці про загиблого в Єгипті екс-главу СВР Гвоздя (ВІДЕО)

У Єгипті після дайвінгу в лікарні помер колишній глава Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Віктор Гвоздь. Бутусов розповів про загиблого в Єгипті Гвізді

У Міністерстві закордонних справ підтвердили загибель колишнього голови Служби зовнішньої розвідки України Віктора Гвоздя на курорті в Єгипті. 

Джерело: заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі "Україна 24"

Пряма мова: "На превеликий жаль, мені стало відомо одразу після констатації вже самого факту смерті екскерівника Служби зовнішньої розвідки пана Гвоздя". 

Деталі: За словами Єніна, дипломати перебувають у контакті із єгипетськими колегами для встановлення офіційних фактів і причин смерті. За попередньою інформацією, Гвоздь займався дайвінгом та пірнав на глибину в 40 метрів, після чого йому стало погано. Врятувати колишнього розвідника не вдалось. 

Довідка: Віктор Гвоздь очолював Службу зовнішньої розвідки із 2014 по 2016 рік. До цього був Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України з 2008 по 2010 рік. Був науковцем та знав кілька мов, був членом делегації України в Раді безпеки ООН. Йому було 62 роки.

Віктор Гвоздь все життя віддав розвідці. Службі він починав в СРСР, з розвідника-перекладача китайської мови на Далекому Сході і командира розвідроти. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.


Колишній глава СЗР захоплювався дайвінгом багато років поспіль. Він вибирав курорти, де можна було зануритися на глибину.

Гвоздь був інтелектуалом, здатним до масштабного аналізу і синтезу, до побудови комунікацій, він ставився до служби професійно. Колишній глава СЗР дуже переживав за все, що відбувається в сфері оборони. Для нього це був життєвий шлях. Він хотів бачити результати - сильну, незалежну Україну і нашу перемогу у війні.

Добавлено: 29-05-2021, 10:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх