Змінились правила видачі автомобільних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ видало наказ, згідно з яким кожен сервісний центр відомства буде видавати на транспортні засоби номерні знаки тільки своїй галузі. При цьому незалежно від місця прописки власника автомобіля. Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.

"Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 2 березня 2021 року № 166, який набирає чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначено правила застосування, типи і основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічним характеристикам ", - йдеться в повідомленні.

У відомстві пояснили, що основним впроваджуються нововведенням є зміна визначення адміністративно-територіальної приналежності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було досі, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

"Тобто, кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки тільки своїй галузі", - йдеться в повідомленні.

При цьому в МВС уточнили, що ці вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Нововведення дозволить оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення і логістичні витрати на доставку і зберігання в сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів, пояснили в установі.

За матеріалами: Подробиці
Добавлено: 25-03-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх