В Україні з'явиться ряд дорожніх знаків: подробиці про нові стандарти безпеки (ІНФОГРАФІКА)

Вони будуть запущені восени 2021 року.

З 1 жовтня в Україні вступають в силу нові стандарти безпеки в частині "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні.", пише ТСН

Про це повідомляє "Укравтодор" на сторінці в Facebook.

Відзначається, що основними змінами в цьому напрямку є:
  • зображення дорожніх знаків приведені у відповідність з Конвенцією про дорожні знаки і сигнали і доповнені новими дорожніми знаками
  • внесено зміни до зображення знаків відповідно до змін нормативно-правових актів;
  • будуть введені нові дорожні знаки "Автозаправні / Електрозарядние станції", таблички "Місце для зарядки електромобілів", "Платна дорога" і "Кінець платної дороги".
Також ДСТУ доповнено знаками щодо прикордонної смуги відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 №790 та графічними матеріалами, щоб уникнути неоднозначного трактування принципу встановлення і застосування декількох дорожніх знаків на одній опорі.


Укравтодор

Крім того, доданий новий розділ, де вказано, як розміщувати знаки на щитах і фонових щитах і введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Стандарти доповнені новими знаками і табличками, пов'язаними з велоінфраструктури. Також зміни стосуються знаків індивідуального проектування - шрифтів, форми стрілок, введені символи для позначення центру населеного пункту, річки.


Укравтодор

Раніше розповідалося про те, що "Укравтодор" перекриває для ремонту ділянки важливих трас в Київській області.
Добавлено: 5-06-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх