Ситуація на Донбасі напружена і має тенденцію до загострення - командувач Сухопутних військ ЗСУ

РФ використовує територію Донецької та Луганської областей як полігон для випробування нового озброєння. Ситуація на сході залишається напруженою і має тенденцію до загострення. У ТКГ розповіли, що потрібно готуватися до великої війни з Росією

РФ використовує територію Донецької та Луганської областей як полігон для випробування нового озброєння. Ситуація на сході залишається напруженою і має тенденцію до загострення.

Про це командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський сказав на зустрічі з міністром національної оборони Туреччини генералом армії Хулусі Акаром та командувачем Сухопутних військ армійським генералом Умітом Дюндаром у ході свого візиту до Туреччини, зазначається на сторінці СВ ЗСУ у фейсбуці, передає Цензор.НЕТ.

"ЗС України протистоять терористичному угрупованню, до складу якого входять регулярні підрозділи ЗС РФ. Ситуація залишається напруженою і має тенденцію до загострення. Агресор використовує територію Донецької та Луганської областей, як полігон для випробовування нового озброєння. У той же час Україна, попри складну ситуацію, досягла значних успіхів в оснащенні Збройних Сил озброєнням та військовою технікою", - сказав Сирський.

В ході зустрічі з міністром національної оборони Хулусі Акаром Сирський подякував за послідовну політичну підтримку України, невизнання окупації Криму, матеріально-технічну та фінансову допомогу ЗСУ, допомогу в лікуванні та реабілітації поранених військовослужбовців ЗСУ.

Під час зустрічі також йшлося про намір України вступити в НАТО.

"Ми зацікавлені у подальшій всебічній підтримці з боку Туреччини нашого стратегічного курсу на вступ до Північноатлантичного блоку", - зазначив генерал-полковник Сирський.

Як повідомлялося, Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський перебуває з візитом у Туреччині. Програма візиту, який триватиме до 26 березня, передбачає офіційні заходи в Анкарі та Стамбулі.

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив про те, що Україні необхідно готуватися до повномасштабних бойових дій і ставати сильною, щоб перемогти Росію. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, Росія застосовує проти України всі наявні у держави сили, а саме — інформацію, економіку, дипломатію і військовий тиск, яке проявлено у війні на Донбасі. Він зазначив, що в майбутньому Росія буде втягувати Україну в інші глобальні конфлікти, які сама буде створювати для того, щоб змінити порядок сил у світі.

Арестович сказав, що на сьогодні, інформаційну подію вести більшому, ніж удар на фронті. Він підкреслив, що у світі починається війна всіх проти всіх, а сьогоднішня війна Росії з Україною не перша, і не остання. Він заявив, що Україна повинна бути готова до того, щоб відбивати всі атаки Росії не тільки на Донбасі, і не тільки військовим шляхом. Для цього наша країна повинна стати настільки сильною, щоб потенційний агресор навіть не розглядав можливість військового сценарію проти України.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь у війні заперечує, називаючи себе посередником, всупереч численним доказам її прямого військового вторгнення в Україну.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 25-03-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх