Як відзначили своє свято бійці формування на передовій (ВІДЕО)

Бійці Нацгвардії на сході здійснюють контроль на блокпостах з метою недопущення контрабанди

26 березня в Україні відзначають День національної гвардії України. У районі проведення Операції Об'єднаних сил нацгвардійці зустріли свято на бойових чергуваннях. Нині вони утримують другу лінію оборони. Здійснюють перевірку на блок-постах, щоби не допустити незаконне переміщення зброї, вибухівки, наркотиків та контрабанди. Про службу нацгварійців на сході знає журналістка "5 каналу" Вікторія Ковальова. 


Сьому річницю заснування Національної гвардії бійці зустрічають на бойових чергуваннях. На сході, кажуть, не до свят.

"Розслаблятися тут не можна! У будь-який момент. Якщо відбудеться напад противника, ми будемо тут. Ми прикриємо! Ми допоможемо!" – розповідає військовослужбовець Андрій.

Нині нацгвардійці в районі проведення Операції Об’єднаних сил утримують 2-гу лінію оборони. Здебільшого це перевірка на блокпостах. Серед їхніх завдань – не допустити провезення зброї, вибухівки, наркотиків, контрабанди та виявлення осіб до незаконних збройних формувань.

Щодня через цей блокпост проїжджають сотні машин. Під час цієї ротації, розповідають армійці, були й такі, в яких намагалися провезти боєприпаси. Перевіркам радіють не всі. Але саме від них залежить безпека усієї України.

"Наслідки можуть бути різні. Хтось провезе до самого Києва. Прийде на Хрещатик. Може підірвати гранату. Це може призвести до великої кількості жертв і травмованих. Робимо так, щоб такого не відбулося", – розповідає військовослужбовець Андрій.

На другу лінію оборони Нацгвардію відвели влітку 2015-ого. До цього підрозділи НГУ брали активну участь у боях на сході. Для Сергія війна розпочалася з боїв на Карачуні. Далі були Вуглегірськ, Чернухіне, Дебальцеве. Прояви російської агресії Сергій відчув на собі. Пригадує, у 2014-му Нацгвардію окупанти цілили з усієї зброї, що мали.

"Ми не браття! Це 100-відсотково. Якщо брат заходить до тебе на подвір’я і вимагає нереального. Що це мій будинок і моя земля!" – розповідає Сергій.

На фронт колишній альпініст-будівельник пішов добровольцем одразу після Майдану. Каже, вимоги Нацгвардії високі. Але сил вистачило – відбір пройшов. Як і Андрій, який поповнив лави Нацгвардії позаторік.

"Треба підтримувати свій фізичний стаа. Тримати його. Бути психологічно підготовленим і розуміти, що ти вийдеш за рамки комфорту. Хоча це і 2-га лінія оборони, це 2-га лінія. Вона може стати і першою, і нулем. Ніхто в цьому не впевнений", – каже військовослужбовець ЗСУ Андрій.

Нині юнак заочно навчається на юридичному та мріє стати офіцером.

За час бойових дій на сході України загинули понад 2 сотні бійців Національної гвардії. Близько тисячі зазнали поранень. Нацгвардійці мріють про мир. І додають: лише після перемоги. Кажуть, тоді ж відсвяткують і професійне свято.

"Я думаю, не те, що зупинимо, а й назад їх відженемо!" – переконаний Сергій.

Вікторія Ковальова, Олексндр Лахтін, Сергій Могилевич, Луганська область,

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 26-03-2021, 22:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх