Як пройшли проміжні вибори на Івано-Франківщині та Донеччині (ВІДЕО)

Офіційні результати мають оголосити до 12 квітня

Покровськ на Донеччині та Надвірна на Івано-Франківщині. Востаннє мешканці цих міст та прилеглих населених пунктів голосували разом з усією країною майже пів року тому – на місцевих виборах. Тепер роблять це поза чергою. Як пройшли вибори та які зафіксували порушення – знають журналісти "5 каналу".


Народні депутати від їхніх округів стали мерами. І треба обрати тих, хто обійме вакантні місця у Раді та представлятиме їхні голоси у парламенті.

У сам Покровськ врешті перейшли перші теплі весняні дні. Молодь активно гуляє у парках і скверах, проте на виборчі дільниці – не йде.

Здебільшого свій вибір у кабінках 50 округу роблять літні люди. Чому оминають молодші? Питаємо у тих, хто прийшов на дільниці.

"Для нас це так, формальність. Для нас нічого не зміниться. А ви як хочете, так і думайте", – каже мешканка Покровська Світлана.

Станом на 16-ту годину свої голоси віддали трохи більше ніж 16 відсотків виборців.

"Виборець віддав свій голос. Це дуже низька явка. Але, якщо вона буде дотримуватися такої тенденції, то ми вийдемо на явку, яка була і на попередніх виборах. І на місцевих, і на попередніх парламентських", – зазначає голова окружної виборчої комісії №50 Віталій Барановський

Попри те, що місто завішане агітаційними білбордами, поліція після обіду зареєструвала лише 7 порушень.

"Знаходять символіку одного з кандидатів на своїх особистих речах. Недостатня кількість скриньок Також є повідомлення, що розташовані білборди з агітаційною інформацією. Також знаходять символіку за одного з кандидатів. І по місту Добропілля 1 реєстрація стосовно того, що невідома особа знімала всередині на мобільний телефон приміщення для голосування", – повідомив начальник Покровського районного управління поліції Юрій Кондрацький.

На Івано-Франківщині теж обирали. І так само на дільницях 87 округу зафіксували низьку явку виборців. Пов’язують із посиленим карантином в області. Адже, нагадаю, більш як місяць регіон у червоній зоні через спалах коронавірусу. Який частково стався через роботу гірськолижного комплексу Буковель. Де відпочивали чимало людей з усієї України без дотримання карантинних вимог.

Обирати нардепа тутешні виборці не поспішали. Вранці дільниці були майже порожні. Чимало людей пішли до церков. Та й сніжна погода та переведення стрілок годинників не сприяли ранньому голосуванню.

Активніше на дільниці почали приходити вже після обіду.

Про ймовірний підкуп виборців повідомляли спостерігачі. На відео з села Чорний Потік на Франківщині видно, як люди виходять із дільниці та прямують до мікроавтобуса Volkswagen. Як стверджують спостерігачі, із автомобіля виборцям, які щойно проголосували, роздають по 500 гривень. А за інформацією джерел 5-го на дільницях, подекуди вартість такого голосу могла сягати 1200 гривень.

"Наскільки нам відомо, це відео було зняте представником команди одного з кандидатів, і ця особа викликала працівників поліції на місце. Ну і вже далі. Всі обставини цієї події мають з'ясовувати працівники поліції. До нас, попередньо,ця інформація про цей мікроавтобус, який, ймовірно, міг бути задіяний в схемі підкупу, до нас ця інформація надходила. Наші спостерігачі виїздили на місце, щоби з'ясувати цю інформацію. Вони близько години провели поблизу виборчої дільниці і стежили за цим мікроавтобусом. Але в той момент, коли були наші спостерігачі, там нічого не відбувалося. Цілком ймовірно, що не тільки наші спостерігачі бачили цей мікроавтобус, а й бачив наших спостерігачів їхній автомобіль. Через це, ймовірно, можливо, там нічого не відбувалося", – повідомив координатор громадянської мережі "Опора»" в Івано-Франківській області Іван Маруняк.

На запитання, які завдання виборці ставлять перед своїм кандидатом, відповідали традиційно.

"Завжди хочеться щоб були краще зміни, хотілось би тут інших кандидатів, але вибір завжди з гірше. А кандидат щоб підтримував людський, християнські цінності і робив щось для громади", – каже мешканець Надвірної Андрій.

Результати виборів в Надвірній та Покровську Центральна виборча комісія має встановити до 12 квітня. 

За даними екзитполу на проміжних виборах на виборчому окрузі №50 на Донеччині перемогу здобув міський голова Добропілля Андрій Аксьонов, який балотувався від партії "Порядок". Про це свідчать дані екзитполу, які представив місцевий телеканала "Орбіта", повідомляє "Новини Донбасу". 

За ним йде представник "Партії Шарія" Валентин Рибін з результатом 14,8%. Третє місце посіла кандидатка від "Європейської солідарності", підозрювана у справі Шеремета Юлія Кузьменко, яка набрала 6,8%. Решта ж кандидатів набрали менше 5%.
Добавлено: 29-03-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх