В Одесі масово відмовляють у госпіталізації хворих на COVID-19 (ЗАПИСИ ДЗВІНКІВ)

Аудіо оприлюднила керівниця благодійного фонду

Поки чиновники рапортують про вільні ліжка в лікарнях та відсутність проблем із киснем – волонтери кажуть про десятки, а може, і сотні пацієнтів, яких відмовляються госпіталізувати. Один із тих, хто вказує на катастрофічність ситуації – голова БФ "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова.

У себе на Facebook вона опублікувала кілька записаних дзвінків від жителів міста, які не змогли отримати допомоги від держави – попри критичні проблеми зі здоров'ям.

На аудіозаписах можна відзначити важливий, але неочевидний момент – поки волонтерка говорить з однією людиною, чітко чутно, як у черзі стоять інші дзвінки. І так майже на кожному записі.

"Це десята частина дзвінків. Зазвичай я в навушнику і немає можливості записати. Тому що руки зайняті концентраторами. І ми не панікуємо, бо нам потрібно купити ще концентраторів (чула і також версію вже). Ми в принципі не хочемо цим займатися! Ми кожен день ризикуємо в прямому контакті з ковіднимі пацієнтами... Зробіть уже нарешті так, щоб нам припинили дзвонити. Або припиніть брехати, що все добре і все під контролем. Тому що всі ці люди, які телефонують нам, вони не отримали допомоги там, де повинні були – у держави", – наголосила благодійниця.

Вона звітує: "Під П'ятою (лікарнею, – ред.) сьогодні стояли 11 машин і не могли здати пацієнтів. Водників (лікарня, – ред.) забита, інфекційнка забита, у районних дають 2-4 місця. Проте у звіті, який посилають МОЗ, у нас 600 ліжок з киснем вільних. Мабуть, ми тут всім містом зійшли з розуму. У нас місць немає, а в них є".

"Я бажаю нашому міському голові та пані Якименко зайти до нас в офіс і сидіти тут замість нас. Наприклад, сьогодні зранку, коли прийшли родичі відразу трьох пацієнтів, яких у стаціонар не взяли, а кисень на дому вже не допоміг... І нехай він дивиться на цих вбитих горем людей. І слухає ці волання по телефону, коли люди задихаються і просять допоможіть. Можливо, він теж стане жалісливим. Або принаймні знайде в собі сили не кепкувати на цю тему. Сором. Який же сором..." – пише Ножевнікова, пише  5.UA

Як повідомлялось , на Київщині 11 дітей залишилися сиротами через смерть батьків від коронавірусу.

Добавлено: 30-03-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх