Брат за брата. Мільйонний улов НАБУ (ВІДЕО)

Антикорупційні органи викрили в отриманні 100 тисяч доларів хабара двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через скандального голову ОАСК Павла Вовка.

На квартирі брата судді ОАСК знайшли мільйони готівки

НАБУ продовжує розслідувати корупцію в українських судових органах, а саме в самому скандальному суді країни - Окружному адміністративному суді Києва.

Глава суду Павло Вовк підозрюється в організації замовних рішень суду і ігнорує повістки на розгляд його кримінальної справи. Вовк - давній клієнт НАБУ, бюро вже публікувало знамениті плівки Вовка - прослушку з його кабінету, яка проливає світло на ряд зловживань служителів Феміди.

Тепер же детективи НАБУ взяли на гарячому рідного брата Вовка і імовірно дісталися до незаконних заощаджень найскандальнішого судді.

Брат попався

Рідний брат Вовка - Юрій парасольок, був затриманий при спробі отримати 100 тисяч доларів хабара. Як відзначили в НАБУ, парасольок з напарником обіцяли за цю суму "вирішити питання" з одним із суддів ОАСК через його голову за позовом суб'єкта господарювання.

У НАБУ також провели обшуки в приміщенні суду і за місцем проживання фігурантів.

"Один з них є близьким родичем глави ОАСК", - підтвердили в НАБУ.

У САП заявили, що один з викритих адвокатів затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.


На квартирі, яку мав брат Вовка, виявили понад 3,7 мільйонів доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень і 100 шекелів. Також детективи знайшли предмети, схожі на антикваріат і документи на ім'я глави ОАСК Павла Вовка та його близького родича.

У судді Вовка раніше теж була прізвище парасольок - по батькові. Він змінив її в 1999 році, коли одружився на Світлані Вовк. Суддя пояснював рішення змінити прізвище тим, що його початкова прізвище було "недостатньо української".

Головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов повідомив, що Юрій парасольок - заступник начальника управління Служби зовнішньої розвідки України. СВР вже усунула Зонтова від роботи на час розслідування.

За словами Бутусова, квартира, в якій НАБУ виявило великі суми готівкою - це "таємне сховище готівки глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка".

"Як повідомляють джерела Цензор.Нет, Вовк обладнав секретне сховище готівки в конспіративній квартирі в скромному будинку за адресою Джона Маккейна, 22, на Печерську (колишня вулиця Івана Кудрі). Квартира оформлена на жінку-адвоката, нею користувалася сім'я Вовка. Заходи безпеки Вовк брав жорсткі, квартиру вдалося обчислити тільки в момент передачі хабара ", - повідомив Бутусов.

Генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозра Зонтову і його спільнику.


Відповідь Вовка

НАБУ підозрює 12 осіб, в тому числі главу ОАСК Павла Вовка в спробі захоплення державної влади, участі в злочинній організації та зловживання впливом.

За версією слідства, Павло Вовк та підконтрольні йому судді брали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

Сам Вовк каже, що до справи брата він ніякого відношення не має.

"Його, очевидно, просто використовують як" витратний матеріал "для зведення особистих рахунків. Робить це один ганебний корупціонер для помсти всьому суддівському корпусу. Не більше того ", - заявив Вовк.

"Переконаний, що, як і у всіх попередніх" гучних "справах НАБУ, тут немає правових підстав, належних доказів та перспективи", - додав суддя.
Добавлено: 8-04-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх