Найманці РФ здійснили дистанційне мінування дорожнього коридору в КПВВ "Майорське" (ФОТО+ВІДЕО)

Російсько-окупаційні війська і її найманці крім блокування руху людей перейшли до істотного загострення ситуації безпеки в межах гуманітарних дорожніх коридорів.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Вчора близько 5 ранку прикордонний наряд, який виконував завдання в межах гуманітарного дорожнього коридору" Горлівка - Бахмут ", виявив політ БПЛА противника. По алгоритму дій при виявленні повітряних цілей були проінформовані взаємодіючі підрозділи ЗСУ та прикордонники на КПВВ" Майорське ", в напрямку якого рухався літальний апарат.

Надалі за допомогою БПЛА противник здійснив дистанційне мінування місцевості. У тому числі встановивши одну протипіхотну міну ПЗЗ-2 безпосередньо в межах контрольного пункту в'їзду-виїзду "Майорське" ", - сказано в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що застосування окупантами протипіхотних мін в межах КПВВ ставить під загрозу життя не тільки прикордонників, а й цивільного населення: "Як відомо, фактичний пропуск громадян через лінію розмежування в дорожньому коридорі" Горлівка - Бахмут "з вини окупантів не проводиться. У Водночас через контрольний пункт пересуваються мешканці прифронтових населених пунктів, безпеку яких і була поставлена ​​під загрозу проросійськими бойовиками ".

"Завдяки фіксування прикордонним нарядом прольоту БПЛА місця установки міни вдалося вчасно виявити і ізолювати. Безпека переміщення по дорожнього коридору відновлена. Міна знешкоджена інженерно-саперними підрозділами ЗСУ. Прикордонники готові забезпечити пропуск громадян через лінію розмежування", - додали в ведомстве.

Добавлено: 14-04-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх