В Міноборони озвучили 4 ймовірні цілі Кремля (ВІДЕО)

Чисельність військ РФ поблизу кордону України досягне 110 тис.чоловік. Глава Міноборони України Андрій Таран озвучив 4 передбачувані цілі, які Кремль переслідує в Україні. Російська Федерація має 4 ймовірні цілі в Україні шляхом стягування своїх військових на український кордон, а також в окупований Крим.

Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на прес-службу міністерства оборони України. За словами глави відомства Андрія Тарана, Кремль, найімовірніше, намагається досягти наступних цілей.
  • По-перше, керівництво Росії демонструє силу своєї армії з метою надання шантажу і тиску на Україну і тим самим змусити її відмовитися від європейської і євроатлантичної інтеграції.
  • По-друге, Росія намагатиметься вирішити проблему водозабезпечення окупованого нею ж Криму шляхом вторгнення регулярних військ в Херсонську область і захоплення необхідної інфраструктури: мова йде, перш за все, про Північно-Кримському каналі.
  • По-третє, Росія може застосувати в Україні т.зв. "Грузинський сценарій", за аналогією з 2008 роком. Тоді формальним приводом для російського вторгнення послужили звинувачення на адресу Грузії в обстрілі міст Південної Осетії і загибелі російських "миротворців".
  • По-четверте, масове стягування російських військ до українських кордонів і в окупований Крим може бути відповіддю на навчання НАТО Defender Europe-2021 і одночасно підготовкою до російських навчань "Захід-2021".
Раніше Андрій Таран заявляв, що Росія може піти на вторгнення в Україну під абсолютно надуманими приводами, серед яких нібито "порушення Україною прав російськомовних громадян" та "новонавернених громадян Росії на Донбасі". 


За матеріалами: "Діалог.UA":
Добавлено: 15-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх