YouTube заблокував санкційні телеканали Медведчука-Козака

Тепер всі три YouTube-канали більше недоступні для перегляду в Україні. Санкції РНБО не поширюються на відеохостинг, переговори про блокування Zik, «112 Україна» і NewsOne у ньому велися окремо.

Відео на YouTube-каналах можна дивитися через сервіс VPN

Відеохостинг YouTube заблокував українські канали 112 Україна, NewsOne і ZIK, щодо яких були введені санкції Ради національної безпеки й оборони (РНБО). Про це стало відомо в суботу, 24 квітня.

Тепер всі три YouTube-канали більше недоступні для перегляду в Україні. Залишилася тільки онлайн трансляція.

При цьому пошук поки знаходить ці канали, але дивитися їх вже не можна. Але при цьому відео на YouTube-каналах можна дивитися через сервіс VPN.


На початку лютого Міністерство культури направило в YouTube звернення з проханням заблокувати сторінки телеканалів 112, ZIK і NewsOne. Про це заявив глава відомства Олександр Ткаченко.

А минулого тижня Ткаченко скаржився, що в YouTube не відреагували на запити Мінкульту про блокування трансляцій санкційних телеканалів.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів на п'ять років санкції проти нардепа Тараса Козака, близького соратника Віктора Медведчука, і трьох ТБ-каналів - 112 Україна, ZIK і NewsOne, які йому офіційно належать.

У свою чергу телеканали вважають це рішення "політичною розправою" і подали позови до Верховного Суду.

Телеканали Zik, «112 Україна» і NewsOne, які опинилися під санкціями, заблокували у відеохостингу YouTube. Формальним власником трьох телеканалів є народний депутат Тарас Козак (ОТЗЖ), фактичним - його бізнес-партнер, лідер політради ОПЗЖ Віктор Медведчук.

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 24-04-2021, 12:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх