Санкційні канали створили новий холдинг

Статутний капітал медіахолдингу 100 гривень - кожен із співзасновників компанії "скинувся" по 1 гривні, пояснив міністр Олександр Ткаченко.

ТОВ Медіахолдинг Новини зареєстровано 18 лютого

Телеканали 112 Україна, ZIK і NewsOne створили нову компанію під назвою Медіахолдинг Новини, щоб обійти санкції, введені Радою нацбезпеки і оборони. Новий медіахолдинг створили 100 громадян, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі у вівторок, 23 лютого.

За його словами, "заборонена" трійка Медведчука ", що називала себе Медіахолдинг Новини натягнула нову маску. Створила ТОВ з такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО і СБУ їх довго не шукали".

Міністр уточнив, що компанію зареєстрували 18 лютого, через два тижні після накладення санкцій. Статутний капітал медіахолдингу 100 гривень - кожен із співзасновників компанії "скинувся" по 1 гривні.

Ткаченко припустив, що зараз йдуть пошуки юридичних способів, "щоб знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір".

"Однак, скільки нових ТОВ за 100 гривень не роби - суть не змінюється, а значить і увага з боку держави до їх діяльності", - резюмував Ткаченко.

Згідно з даними сервісу YouControl, Тараса Козака, який є власником телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne серед співзасновників нового медіахолдингу немає. Керує новою компанією Віктор Фролов, пише  Корреспондент.net

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів на п'ять років санкції проти нардепа Тараса Козака і трьох ТВ-каналів - 112 Україна, ZIK і NewsOne.

У свою чергу потрапили під санкції телеканали вважають це рішення "політичною розправою" і подали позови до Верховного суду.

А в Нацраді заявили, що через суд анулюють ліцензії телеканалів ZIK і 112 Україна.
Добавлено: 24-02-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх