Лист з Луганська: "Нас змушують отримувати російські паспорти"

"Влада" "ЛНР" змушують жителів отримувати російський паспорт і "паспорт" так званої "республіки". В іншому випадку у людей будуть великі проблеми.

Редакція Діалог.UA отримала лист від жителя окупованого Луганська. Чоловік пише, що для жителів тимчасово підконтрольного сепаратистам "ЛНР" українського міста наявність російського паспорта не прояв любові до "русского мира", а можливість вижити в дуже непростій ситуації, в якій вони опинилися. Зараз, як пише наш читач, луганчанам, які мають тільки український паспорт, доводиться вкрай непросто. Чоловік описав історію своїх знайомих, дочка яких навчається в харківському вузі. Дівчина отримала український паспорт у вигляді ID-карти, з яким не може потрапити в окуповане місто, оскільки в цьому паспорті не вказана луганська прописка. Отже, по "законам" "ЛНР" дівчина, яка прожила все життя в Луганську, має статус "іноземця". У окуповане місто їй потрібно потрапити для догляду за важко хворим родичем, і зараз члени сім'ї звернулися в "МЗС" "ЛНР" з проханням допомогти вирішити проблему. Але відповіді немає вже четвертий тиждень, і люди вже майже зневірилися отримати допомогу в цій абсурдній ситуації.

Автор листа розповідає, що наявність українського паспорта у луганчанина - це не тільки заборона на в'їзд в місто з-за меж "республіки", але ще і заборона на роботу. Так, він, щоб не отримувати паспорт РФ, був змушений звільнитися з роботи, де "начальство" поставило питання руба: працюють тільки люди з російськими паспортами.

Чоловік розповідає, що в деякі установи, наприклад, банківські, навіть прибиральниць приймають на роботу за обов'язкової наявності паспорта РФ. "До речі про паспортах місцевих і РФ, багато політиків в Україні не до кінця розуміють, коли говорять слова" роздають "- ПРИМУШУЮТЬ. Не всіх, звичайно, але більшість. Я особисто розрахувався з роботи, тому що поставили перед вибором: паспорт РФ або йди (звичайно, усно). Але з колективу 600 осіб пішло близько 20, а іншим треба десь працювати. минулого тижня оплачував комуналку - оголошення в відділенні банку: "потрібно прибиральниця - паспорт РФ обов'язковий", ось так ", - пише луганчанин .

Луганчанин з болем і з жалем відзначає в своєму листі, що, на його думку, українська влада недостатньо активно проводить роботу по деокупацію територій Луганської та Донецької областей. І пише, що вкрай небезпечна тенденція - переклад цього питання в дискусійну площину, коли навіть говорять про те, щоб на референдумі запитати в українців, як вони ставляться до деокупацію. "На мою думку, в 100 км від лінії розмежування і люди знають про нас, як про космос. І якщо провести референдум про те, щоб поставити стіну, як в Ізраїлі, то більшість звичайних українців проголосує" ЗА "", - такі побоювання висловлює автор листа.

Я розумію що від вас мало що залежить але треба хоча б про це говорити. І передавайте привіт Мінської підгрупі, передайте що багато хто чекає того часу, що не буде по 6 місяців обговорюватися питання де розгортатиметься автобус на блокпосту в м.Щастя, а як ці блокпости прибрати назавжди і Донбас повернути додому, в Україну. З приводу референдуму пару слів-в Україні його проводити сенсу немає на мою думку. 100 км від лінії розмежування - і люди знають про нас, як про космос. І, якщо провести референдум про те. щоб поставити стіну, як в Ізраїлі, то більшість звичайних українців проголосує "ЗА", бо їм за чужу землю не болить, а чоловіки і діти гинуть.Вибачте за великий обсяг - накіпело.Я вже сам починаю не вірити, що ми повернемося на жаль.

Він пише, що позиція української державної влади з приводу деокупацію повинна бути твердою: тільки звільнення від загарбника і повернення українських земель додому.

Нагадаємо, Кремль поставив "ЛНР" завдання забезпечити російськими паспортами якомога більше жителів "республіки", після чого нібито буде винесено остаточне рішення про подальшу долю ОРДЛО.

Раніше віце-прем'єр-міністр Резніков відповів, що чекає жителів "ЛНР / ДНР" після деокупацію, встигли отримати російські паспорти. Також жителі окупованого Донбасу розповіли, який саме вони вибирають паспорт. За словами проживають в "ДНР", український паспорт є у більшості жителів Донецька і в якості головного документа вони використовують саме його.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 27-04-2021, 10:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх