В Миколаєві знайшли вбитим відомого історика-краєзнавця

Двері квартири загиблого були відчиненими, а тіло з ножовими пораненнями і травмами голови лежало на землі.

Вранці, 14 травня, в Миколаєві знайшли вбитим в будинку на Центральному проспекті 67-річного чоловіка.

Як розповіли в поліції, мешканець цього будинку зателефонував близько 07:00 на 102 та повідомив, що двері квартири його сусіда відчинені, а сам він лежить на підлозі.

На місце події прибула слідчо-оперативна. Експерт, оглянувши тіло 67-річного чоловіка, виявив тілесні ушкодження голови та ножові поранення.


Як повідомляє місцеве видання "Новости N", вбитим виявився відомий історик-краєзнавець Володимир Володимирович Щукін.



Він працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, потім був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії. Володимир Щукін займався хронікою і аналізом трагічних подій Голокосту, що мали місце на території сучасної Миколаївської області. Також він був автором понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.

Місцеве ЗМІ знайшло схожість обставин смерті Володимира Щукіна з вбивством відомого миколаївського історика, доктора історичних наук Миколи Шитюка, якого у вересні 2018 року було знайдено з ножем у спині в орендованій квартирі. Вбитий 3 роки тому Шитюк був науковим керівником кандидатської дисертації Володимира Щукіна, якого сьогодні знайшли мервтим.



Наразі за фактом смерті слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ "Умисне вбивство" та проводять розслідування.

Правоохоронці встановлюють обставин смерті науковця і намагаються затримати причетних до його вбивства.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 14-05-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх