Кулеба розповів, як США можуть допомогти Україні із додатковими вакцинами від COVID-19 (ВІДЕО)

Україна може отримати від США вакцини від коронавірусу з тої кількості, яку Байден пообіцяв виділити іншим країнам.


Пані посол України в США Оксана Маркарова отримала доручення від голови МЗС звернутися до Білого дому для обговорення можливості отримання державою вакцини проти коронавірусу від США.

Про це очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив на брифінгу у вівторок, 18 травня.

Міністр закордонних справ зауважив, що одна з тем, над якою останній тиждень працює Україна - отримання додаткових партій вакцини від США. Кулеба нагадав, що напередодні президент США Джо Байден оголосив про плани Білого дому надати 80 млн доз вакцин в інші країни до кінця червня. І хоч він не уточнив, про які саме країни йдеться, голова МЗС зауважив, що Україна вітає таке рішення.


"Ми і до цього працювали зі США щодо отримання додаткових вакцин. Зараз розмова стає ще предметнішою. Вчора я доручив послу у Вашингтоні звернутися до Білого дому, який координує цю програму щодо надання вакцин іншим країнам світу, для предметного обговорення нашої взаємодії на цьому треку. Переконаний, що тут у нас все вдасться", - сказав міністр.

Нагадаємо, до України вранці 18 травня прилетіла нова партія вакцини від коронавірусу Pfizer/ BioNTech. Надійшло ще 122 850 тисяч доз вакцини Pfizer. Загалом, у межах цієї поставки від COVAX Україна має отримати 473 тисяч доз вакцини та розчинник для ін'єкцій, які надійдуть ще трьома рейсами.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 18-05-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх