Ляшко назвав пріоритетні завдання на посту міністра охорони здоров’я (ВІДЕО)

Ляшко пообіцяв влітку вакцинувати 5 млн українців, якщо стане міністром

Кандидат на посаду очільника МОЗ обіцяє, що влітку в Україні проведуть 10 млн щеплень, тобто повністю вакцинують 5 млн українців.

Кандидат на посаду міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко пообіцяв, що у разі призначення він протягом літа забезпечить вакцинацію від COVID-19 5 млн українців.

Про це Ляшко заявив на засіданні парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, інформує ТСН.ua.

"В літній період обіцяю провести 10 млн щеплень, тобто вакцинують 5 млн українців. Але це як мінімум і гарантовано", — сказав кандидат на посаду очільника МОЗ.

Нагадаємо, що вчора,18 травня, Максима Степанова звільнили з посади міністра охорони здоров'я. Денис Шмигаль висунув кандидата на посаду міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Головний санлікар Віктор Ляшко може стати новим міністром охорони здоров'я. До Верхоної Ради вже надійшло подання на його призначення. Профільний комітет розгляне його невідкладно - вже сьогодні, кажуть у фракції "Слуга народу".    

Ляшко заявив, що вже обрав нового санлікаря і сформував " цікаву та молоду" команду

Ексміністр прокоментував заяву очільника Комітету ВР з охорони здоров'я, нардепа від "Слуги народу" Михайла Радуцького, який повідомив сайту "Главком", що компанія Pfizer вісім місяців намагалася зв'язатися з МОЗ та підписати договір про постачання вакцин, а Moderna ще у листопаді минулого року пропонувала укласти контракт.

"Якась фантазія Михайла Борисовича (Радуцького — Ред.), яка нічим не підкріплена. Не було ніякого контракту. У нас були, звісно, контакти з цією компанією (Moderna — Ред.). Ті умови, які вони запропонували, нас повністю не влаштовували. Ми спілкувалися з двома американськими компаніями — Pfizer і Moderna. Але з Moderna нікуди не просунулися, тому що терміни постачання, обсяги, які нам запропонували, були неприйнятні. Я вже не кажу про ціни", — запевнив Степанов.

Нагадаємо, що Всесвітній конгрес вакцин визнав Moderna найкращим препаратом від коронавірусу.

Раніше виробники вакцини Moderna заявили, що третя доза їхнього препарату виявилася ефективною від "бразильського" і "південноафриканського" штамів коронавірусу.

Без щоденного брифінгу та чиновників на летовищі. Звільнення звільненням, а поставка вакцини - за розкладом. Хоч її ніхто й не зустрічав, але вона прибула вчасно. До України надійшла нова партія вакцини від коронавірусу. Це вже сьоме постачання за увесь час. Сьогодні ми отримали майже 123 тисячі доз Pfizer. І це лише частина з поставки в майже пів мільйона доз. Кому вона дістанеться і яка зараз ситуація з іншими вакцинами – у сюжеті.

Добавлено: 20-05-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх