Черги і сварки біля управлінь соцзахисту: кому дійсно потрібно переоформити субсидію (ВІДЕО)

Черги і сварки біля управлінь соцзахисту: кому дійсно потрібно переоформити субсидію

Охочих на допомогу від держави перевірятимуть прискіпливіше. Тому й пропонують по-новому оформити документи.

Черги, сварки і нерозуміння того, що відбувається — Управління соціального захисту штурмують охочі переоформити субсидію.

У травні почали діяти нові умови призначення субсидії, а лишень цього тижня з’явилися нові бланки для заповнення. І хоч на переоформлення допомоги дали аж п'ять місяців, головно пенсіонери поспішають усе зробити у перші ж дні. І ось у черзі більшість дізналася, що їм нічого переоформляти й не треба.  Уряд сьогодні вніс зміни і для тих, у кого нічого не змінилося у житті — субсидію перепризначать автоматично.

То кому ж таки треба йти і переоформлювати допомогу іщо змінилося.

Натовп люду гуртується біля хвіртки, до якої прилаштована залізна палиця, що виконує функцію шлагбауму. Це у районному управлінні соцзахисту приймають відвідувачів, більшість з яких прийшла переоформити субсидію.

Охочих на допомогу від держави перевірятимуть прискіпливіше. Тому й пропонують по-новому оформити документи. Подати слід заяву і декларацію. Їх можна віднести до старости села, у ЦНАП, в управління соцзахисту, надіслати поштою або через електронний сервіс. Той щоправда поки що не працює.

Заповнення декларації більш кропітка робота. Спочатку потрібно внести усіх, хто зареєстрований в оселі. Якщо є такі, що фактично там не живуть, то про це слід вказати в примітках.

Далі слід вписати усіх членів сім’ї, які фактично тут проживають, незалежно від реєстрації. Вказати доходи, що не оподатковуються — це не зарплата чи пенсія. Бо про них в органах знають й так.

Вписуєте транспорт, якому нема 15 років. І тут — якщо в одного із родини у власності дві такі машини й більше, то субсидію не дадуть. Не призначать допомогу, якщо були покупки, дорожчі за 50 тисяч.

Наступні пункти декларації зазнали змін. Субсидію дадуть, якщо є депозит до 100 тис. гривень.

У допомозі відмовлять, якщо у когось із сім’ї у власності два житла. Але якщо одне із них — це хата у селі, то субсидія буде.

Усі зміни, кажуть у Мінсоцполітики, для того, аби не користувалися допомогою ті, кому вона геть не потрібна.

"Кричущий випадок, коли людина отримала субсидію і через два тижні купила на мільйон гривень іноземної валюти. Є випадки купівлі дорогоцінних металів, машин тощо", — говорить заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

Нині в Україні — близько трьох мільйонів субсидіантів. І їм усім бігти по-новому оформлювати допомогу виявляється не треба. Уряд сьогодні вніс зміни.

Оновити документи для отримання субсидії доведеться лише 15% домогосподарств. Зробити це можна протягом п'яти місяців.

Нагадаємо, що в Україні від 1 липня на 40% підвищать пенсії. Втім, підвищення матимуть не всі. Надбавку у сто гривень отримають тільки ті, кому минулого року не робили індексацію пенсій. Це майже пів мільйона українських пенсіонерів.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber. 

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 20-05-2021, 08:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх