Як отримати щеплення без черги й до кого звертатися, щоб видали заповітний СOVID-сертифікат

У Києві отримати щеплення в Центрі вакцинації можна без черги, а ось СOVID-сертифікат не видають.

У четвер, 24 червня, в Києві знову запрацював Центр вакцинації від СOVID-19. Отримати щеплення можна буде також з п'ятниці до неділі включно. Водночас ніякого напливу відвідувачів нині немає. Зробити вакцину можна без черги, але СOVID-сертифікат після другого уколу не видають.

OBOZREVATEL розповідає, як отримати щеплення без черги й до кого звертатися, щоб видали заповітний СOVID-сертифікат (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Для того, щоб уникнути величезних черг, із 9 червня київська влада ввела запис на певну дату і час за допомогою програми Helsi.me. Щоправда, вже в середу, 24 червня, тільки за пів дня записи закінчилися. Тепер отримати вакцину можна в порядку живої черги.


Попри те, що запис без черги поки недоступний, ніяких натовпів біля Центру вакцинації не спостерігається. Люди встигають отримати щеплення буквально за 10 хвилин. Хоча вранці спостерігався невеликий натовп із 70 осіб. Одні прийшли за записом, а інші в порядку живої черги.

Пенсіонерів після вакцинації просять посидіти пів години, щоб не закрутилася голова. Ситуація в Центрі спокійна. За словами медиків, людей небагато, тому вакцин вистачить усім, хто виявить бажання зробити щеплення.

Біля входу в приміщення вартує карета швидкої допомоги, однак, за словами медиків, сьогодні ніяких звернень від відвідувачів не було.

А ось деякі кияни поскаржилися OBOZREVATEL, що їм не дають СOVID-сертифікат, хоча вони вже отримали по дві вакцини.


Такий вигляд має документ про проходження вакцинації.

У Центрі розповіли, що отримати сертифікат можна тільки в сімейного лікаря. Для цього людям, які зробили два щеплення, потрібно йому зателефонувати, він перевірить усю інформацію у спеціальній базі і призначить час отримання документа.


СOVID-сертифікат видають не в Центрі, а в сімейного лікаря.

Сертифікат буде містити персональні дані пацієнта (прізвище та ім'я записуватимуть латинськими літерами, так само як у закордонному паспорті). А також інформацію про вакцинацію: назва вакцини та дати щеплень.

На документі буде офіційний штамп установи охорони здоров'я, підпис лікаря та підпис пацієнта або його уповноваженого представника.

Зазначимо, сертифікат про вакцинацію від коронавірусу потрібен для виїзду за кордон. Документ діятиме до введення так званих "паспортів вакцинації", запланованого на 1 липня.

Нагадаємо, в столиці 23 червня зареєстрували 223 нових випадки COVID-19. У країні за добу щеплення від COVID-19 зробили 38 862 громадянам, з них 8035 – у Києві.

Як повідомляв OBOZREVATEL, українських туристів почали пропускати в інші країни за сертифікатом про вакцинацію проти COVID-19. Так, із таким документом вже вдалося перетнути кордон Румунії.

За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 24-06-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх