Паралімпійська збірна України повертається з тріумфом

Паралімпійська збірна України посіла перше місце на чемпіонаті Європи, завоювавши 37 золотих медалей.

Паралімпійці збірної України завоювали 95 медалей чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який завершився в Мадейрі. Про це повідомив глава Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.


"Чи змогли перемогти всі країни Європи в паралімпійському плаванні і завоювати перше місце серед 43 європейських країн. Наші спортсмени завоювали 95 медалей: 37 золотих, 31 срібну і 27 бронзових", - написав він. 43 спортсмена національної збірної представляли 13 регіонів України. "Максим Кріпак - 6 золотих медалей і срібну. Дуже потужно виступили Єлизавета Мерешко, Андрій Трусов, Михайло Сербін, які також завоювали по 7 медалей", - захопився Сушкевич. Герой України, шестиразовий чемпіон Паралімпійських ігор, багаторазовий чемпіон світу та Європи Віктор Смирнов всупереч очікуванням показав дивовижний результат на 21 році свого паралімпійської кар'єри. Після тріумфу наших спортсменів на ЧЄ, є великі надії на перемоги в Японії паралімпійської збірної з плавання. Сьогодні вже у 40 плоцов є ліцензії для участі в Олімпіаді.

Сушкевич опублікував рейтинг медального заліку, де на другому місці - Росія (87), на третьому - Італія (80).

Президент Володимир Зеленський вже привітав спортсменів з перемогою і написав, що Укриана чекає нових перемог.

Раніше з'явилася інформація, що Парламент в першому читанні проголосував за проект закону, який передбачає збільшення витрат на суди за рахунок паралімпійців. Йшлося про велику суму в 600 мільйонів гривень. А у вересні 2020 року Кабмін запропонував збільшити видатки на Офіс Зеленського до 1,3 мільярдів гривень, що на 40% більше того, що було закладено в бюджет 2019 року.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 24-05-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх