Деолігархізація і закон: В УІМ презентують доповідь щодо ініціативи Зеленського (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Український інститут майбутнього (УІМ) підготував доповідь, в якій ідеться про необхідні положення, які мають бути включені до цілого комплексу змін до чинного законодавства щодо реальної деолігархізації

У межах заходу директор програми "Право" UIF Олександр Чебаненко та експерт програми "Право" UIF Віктор Шишкін розкажуть про системні зміни у зв’язку з деолігархізацією за такими напрямками:
  • реформа судово-правової системи в Україні;
  • антитрестове (антикартельне) та антимонопольне регулювання;
  • регулювання лобіювання та лобістської діяльності;
  • зміни до податкового законодавства;
  • зміни до виборчого законодавства;
  • зміни до законодавства щодо ЗМІ.
Модерує захід виконавчий директор УІМ Вадим Денисенко.


Нагадаємо, раніше ЗМІ нібито дізналися, про що йдеться в законопроекті про статус олігархів.

Однак радник голови Офісу президента України з антикризових комунікацій Михайло Подоляк повідомив, буцімто опубліковані ЗМІ норми не є текстом документа.

Довідка: Про те, що в Україні розробляють законопроект про статус олігархів стало відомо 15 квітня. За попередньою інформацією, в ньому буде прописано сім критеріїв для визначення, хто є олігархом. При цьому людина нібито визнаватиметься олігархом, якщо підпадатиме під три чи більше параметрів.

Також секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов зазначив, що нині вже нараховується 13 осіб, "яких можна з упевненістю віднести до середовища олігархів за тими критеріями, які розраховують у РНБО". 

20 травня під час прес-конференції президент Володимир Зеленський анонсував, що законопроект про статус олігарха в Україні буде представлений громадськості уже найближчим часом. 

За матеріалами: Depo.ua
Добавлено: 28-05-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх