Лана Зеркаль повертається в уряд: "Не можу стояти осторонь... "

Ставки дуже високі.Лана Зеркаль, покинувши роботу в "Нафтогазі", повертається на роботу в уряд України.

Відома українська екс-дипломат Лана Зеркаль після відходу з "Нафтогазу" займе пост в уряді України. Про це вона написала ввечері 1 червня на своїй офіційній сторінці в Facebook.


Зеркаль зазначила, що після відходу з "Нафтогазу" вирішила взяти паузу, але передумала. "Питання інтеграції, просування і захисту інтересів України як у ЄС, так і за його межами не чекатимуть ... Не можна стояти осторонь, коли на геополітичній шахівниці розігрують такі високі ставки ... Вікно можливостей для України стрімко закривається", - написала колишня дипломат. Зеркаль починає роботу в українському Міненерго і, з її слів, буде мати "дорадчий голос".

Вона висловила надію, що її досвід допоможе Україні в такий складний час.


Екс-дипломат також зазначила, що в рамках нової посади вже провела переговори з Єврокомісаром Кадрі Симон з приводу енергетичного партнерства України з Європейським Союзом. Головною темою бесіди став російський газовий проект "Північний потік - 2", який є загрозою для національної безпеки країни.

Європейська чиновниця запевнила її, що ЄС не підтримує російський газопровід.

Варто відзначити, що Лана Зеркаль зіграла велику роль в перемозі України в міжнародних судах проти "Газпрому". Російської корпорації в результаті довелося виплатити Україні $ 2,9 млрд компенсації.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що 21 травня Зеркаль виступила з тривожним заявою: "Ми реально можемо програти війну за" Північний потік - 2 "". Ми також писали, що Лана Зеркаль висловила думку про угоду Єрмака - Козака Донбасом: "Це не прямі переговори, але ..."

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 2-06-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх