Гармаш про запрошення "слідчих" з ОРДЛО: "Лукашенко де-факто визнав" Л / ДНР ""

Журналіст і представник України в Мінській ТКГ нагадав "Батьку", кому належать окремі райони Донецької і Луганської областей.

Заява невизнаного цивілізованим світом президента Білорусі Олександра Лукашенка про можливість приїзду до Мінська т.зв. "Слідчих" з ОРДЛО свідчить про де-факто визнання з його боку терористичних "народних республік" Донбасу. Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст, представник України в Мінській ТКГ Сергій Гармаш, інформує Діалог.UA.

Ми нагадаємо: ще 1 червня Лукашенко заявив, що Мінськ готовий прийняти у себе найманців з т.зв. "Л / ДНР", які збираються допитати арештованого раніше Романа Протасевича. Відзначимо також, що різні блогери, в тому числі, Анатолій Шарій, поширювали фейки про те, що засновник Telegram-каналу Nexta нібито воював на Донбасі в складі батальйону "Азов", хоча в дійсності він висвітлював події в якості фронтового кореспондента.

Сам Лукашенко говорив, що він обговорював питання затримання Протасевича з Путіним і натякав йому, що готовий бачити російських найманців в Білорусі.

У свою чергу, Гармаш нагадав "Батьку", кому належать окремі райони Донецької і Луганської областей. "Він що, забув, що територія ОРДЛО є територією України? І це в Мінську, тому місті в якому підписувалися так звані" Мінські угоди ", що закріплюють цей постулат як основу мирного врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі", - обурився журналіст.

Крім того він дивується, чому СБУ допитує працівників українських розвідувальних органів за запитами КДБ Білорусі.

"Після цієї заяви Лукашенка, Мінськ уже відкрито перестав бути нейтральним", - заявив Гармаш.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко анонсував авіасполучення з окупованих Росією Кримом.

Ми також повідомляли про те, що Лукашенко повірив в фейк Шарія про Протасевич і звинуватив затриманого в в підготовці "бійні і кривавого заколоту" в Білорусі.

За матеріалами: "Диалог.UA"
Добавлено: 3-06-2021, 11:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх