Кабмін суттєво пом'якшив карантин в Україні: деталі

Україна вирішила пом'якшити карантинні обмеження, зокрема, щодо масових заходів, роботи закладів громадського харчування та правил в'їзду. Крім того, по-новому будуть встановлюватися зони епіднебезпеки.

Про таке рішення Кабміну стало відомо в понеділок, 7 червня. Правила встановлено постановою №583 від 2 червня 2021 року (щоб подивитися документ повністю, доскрольте сторінку до кінця).

Пом'якшення обмежень зачепило також правила в'їзду на територію. Тепер на кордоні можна буде показувати, крім ПЛР-тестів, експрес-тести на антиген або документ про вакцинацію проти коронавірусу.

Крім цього, уряд дозволив громадянам України за наявності негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту не йти на самоізоляцію.



Серед інших змін у карантинних правилах:
  • Робота ресторанів дозволена цілодобово, а відстань між столиками зменшено з 2 до 1,5 метра.
  • Дозволено роботу нічних клубів, концертів та масових заходів.
Обов'язкова умова – не менше ніж 4 кв. м площі на одну особу або наповненість залів не більше від двох третин місць.

При цьому обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників і організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена, зробленого не більше ніж за 72 години до проведення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
  • Шахове розсадження в кінотеатрах та концертних залах змінюється на правило "два ряди заповнені, один порожній".
У постанові уряду також вказано, що "зелений" рівень епіднебезпеки буде встановлюватися, якщо:
  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів – менша за 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків COVID-19 (ПЛР або експрес-тести) – менший ніж 4%;
  • кількість проведених тестів зазначених видів протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – понад 300:
  • на всій території України немає регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки.


Нагадаємо, наприкінці травня глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував, що в літній період українців очікують помітні послаблення карантинних обмежень. МОЗ вирішило шукати "золоту середину" між здоров'ям населення і економічними інтересами громадян.

Київ і 16 областей України за показниками на понеділок, 7 червня, були частково готові перейти в "зелену" зону карантину.

Водночас завантаженість ліжок, виділених під пацієнтів із COVID-19, продовжила вирівнюватися. У всіх областях України заповненість місць для дорослого населення не перевищувала 47%.

Як писав OBOZREVATEL:
  • за останню добу у 535 громадян України діагностували коронавірус, і на ранок 7 червня загальна кількість заражених зросла до 2 215 052. Хвороба забрала життя ще 33 інфікованих.
  • Що стосується вакцинації, то за 6 червня в Україні уколи отримали 24 860 осіб (одну дозу – 24 406, а повністю імунізовані – 454).
  • Від початку прищеплювальної кампанії вакциновано 1 241 008 осіб, із них отримали 1 дозу – 1 241 006, повністю імунізовані й отримали 2 дози – 147 118 (із них двоє отримали одну дозу за кордоном).
За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 8-06-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх