Омбудсмен ВРи б'є на сполох: на Донбасі окупанти закривають навчальні заклади

За інформацією Людмили Денисової, в т.зв. "Л / ДНР" за наказом з Москви закривають середні і вищі навчальні заклади.

 "Влада" терористичних "ДНР" і "ЛНР" за вказівкою своїх кураторів з Росії закривають на окупованих територіях середні і вищі навчальні заклади. Про це на своїй сторінці в Telegram пише уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, інформує Діалог.UA.

За інформацією Денисової, в поточному році будуть закриті середні і вищі навчальні заклади в таких містах і населених пунктах, як Свердловськ (Довжанськ), Стаханов (Кадиївка), Луганськ, Антрацит, Слов'яносербськ, Красний Луч (Луч), Ясинувата і так далі. Так, в Слов'яносербську, Красному Лучі, Свердловську, Антрациті, Луганську будуть закриті 5 шкіл, ще три будуть реорганізовані.

Як зазначає омбудсмен, це може привести до порушення прав дітей та молоді на освіту і їм доведеться добиратися до навчальних закладів в інші населені пункти, в тому числі, за десятки кілометрів від дому. У зв'язку з цим уповноважений закликала моніторингової місії ООН з прав людини, а також Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ звернути увагу на дану проблему.

Раніше повідомлялось, що українських школярів можуть зобов'язати вчитися в літні місяці нинішнього року в зв'язку з великою кількістю пропусків навчальних днів через коронавируса. Ми також повідомляли про те, що на території окупованих проросійськими бойовиками окремих районів Донецької та Луганської областей перебувають 285 громадян України. Про це заявила омбудсмен Людмила Денисова.

За матеріалами:  "Діалог.UA"

Добавлено: 17-06-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх