Число харчових отруєнь зростає: які продукти уникати і на що звертати увагу (ВІДЕО)

До небезпечних продуктів, які швидко псуються в спеку належить риба, м'ясо і молочка.

Зросла кількість госпіталізованих в Харкові, там уже 85 людей опинилися на лікарняному ліжку після відвідування ресторанів суші. А на Івано-Франківщині 10 людей отруїлися в готельному комплексі - так святкували випускний вечір. Зростає і кількість отруєнь трапляється щодня, коли люди купують їжу під відкритим небом, де вона зберігається в неналежних умовах, без холодильника.

Про це йдеться в сюжеті «Сніданку з 1 + 1».

У столиці МАФ поруч з метро і автостанцією торгує шаурмою. Продавці запевняють - продукти свіжі. «Сьогодні привезли і до вечора вже не буде», - кажуть працівники.

Водій фури Саша тут постійний клієнт. Каже, головне, що ситно і вистачає такого обіду на весь день. Що мухи літають над продуктами, його не бентежить.

У декількох метрах тут стоїть черга до прохолодного газованого квасу. Його термін придатності сім днів при температурі 10 градусів. «В такій спеці - це лише один день, 24 години», - запевняють фахівці.

Однак продавець запевняє, що напій просто не встигає зіпсуватися. За день випивають. У магазинчику з випічкою теж стверджують, що їхня продукція, що зберігається без холодильника, також не встигає зіпсуватися.

Просто біля входу в метро продавець Іван уже рік, як торгує хот-догами, Паніна та багетами. Стверджує, що запорука свіжих продуктів - розрахувати попит. «Ми торгуємо більше року, знаємо скільки людей в день приходить. То ми беремо не на 10 більше, щоб потім залишалося: краще ми одному-двом відмовимо, зате на завтра буде свіжий товар », - переконує продавець. «У нас сьогодні 21 число, а термін до 25.06. 5 днів, так, як я і говорив », - випливає з холодильника продавця.

Всього через кілька кроків звідси булка з лівером, сосиска в тісті і беляш загоряють на сонці через скляну вітрину. Там від камери втікають. Але людей така картина не відлякує і часто купують на свій ризик.


Чи належним чином зберігаються продукти в столичних точках фаст-фуду - Рейд "Сніданку"

Експерт з прав споживачів Максим Несмєянов зазначає, до найнебезпечнішим продуктам, які швидко псуються в спеку належить риба, м'ясо і молочка. «Уважним потрібно бути всюди: на ринку, в супермаркеті і, не дай Бог, взагалі купувати на місцях стихійної торгівлі», - переконує експерт.

Він додає, що прострочені і неякісні продукти - це проблема всієї України.

За словами експерта, якщо ви отруїлися продукцією з магазинів, кіосків або МАФів - маєте право написати скаргу в Госпродпотребслужби. Там протягом тижня повинні розглянути вашу заяву і організувати перевірку.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 22-06-2021, 09:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх