Загиблі напередодні російські найманці підірвалися на своїх же мінах, - штаб ООС

Страшні оповідки російських окупантів про нібито розстріл українськими військовими "машини медичної допомоги" спростували місцеві жителі, - Арестович.

Російські гібридні сили зазнали втрат 21 червня на Донбасі в районі селища Лозове (Донецька область) через підрив на власних мінах.

Про це Радіо Свобода повідомив начальник пресслужби Операції Об'єднаних сил Віталій Саранцев, інформує Цензор.НЕТ.

"Група осіб з числа незаконних збройних формувань Російської Федерації намагалася здійснити переміщення між власними позиціями – і потрапила на свої ж мінні загородження. Внаслідок цього відбувся вибух, і ця група понесла втрати загиблими і пораненими. Для того, щоб їх евакуювати, висунулася друга група – і так само потрапила на власне мінне поле", – уточнив Саранцев.

За його словами, вибухи сталися через те, що гібридні сили Росії хаотично мінують непідконтрольні Україні території як протипіхотними мінами, так і засобами дистанційного мінування.

Речник штабу ООС зазначив, що бійці ООС дотримуються режиму тиші і не ведуть вогонь у бік російських гібридних сил.

21 червня ЗМІ, підконтрольні угрупуванню "ДНР", звинуватили Україну у мінометному обстрілі району Лозового. За їхньою інформацією, трьох бойовиків вбили, ще один дістав важких поранень.

Росія видає підрив російських окупантів на Донбасі на власних мінах за нібито "підступний обстріл з боку ЗСУ" для створення інформаційного фону для візиту Генсека ОБСЄ Хельги Шмід у Москву і засідань ТКГ.

Про це повідомив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович, передає Цензор.НЕТ.

"Той незручний момент, коли страшні оповідки російських окупаційних адміністрацій про розстріл українськими військовими "... машини медичної допомоги" спростовують місцеві жителі (див. скрини)", - заявив він.

"Навіщо знадобилося видавати підрив на власних мінах за "... підступний обстріл з боку ЗСУ"? Тому, що Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Шмід з візитом у Москві, а сьогодні і завтра - засідання ТКГ. Ленінським шляхом йдуть товариші. Об'єктивна інформація зібрана нашою стороною і передана відповідною нотою в головний офіс ОБСЄ: - підрив окупантів на власних мінах і пряме окозамилювання з їхнього боку зі спробою звинуватити Україну", - додав Арестович.
Добавлено: 22-06-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх