На Украині бушує негода: області, які може залити (ВДЕО)

Насуваються потужні зливи. У перший день липня в Україні прогнозують сильні зливи, грози зі шквалами та сильні пориви вітру.

Синоптики Українського гідрометцентру попереджають про складну метеорологічну обстановку 1 липня. Пощастить лише жителям сходу і південного сходу, а на решті території - грози, вдень місцями град і шквали 15-20 м / с.


Західні області ризикують знову піти під воду. На завтра тут оголошений I рівень небезпеки, жовтий. Судячи по картах погоди, вся Правобережна частина буде під загрозою гроз і дощів. Опади вірогідні також в Чернігівській, Київській, Полтавській, Дніпропетровській областях.

На інших територіях ймовірність дощів - низька. У Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях буде досить свіжо - +22 ... + 25 вдень. У їхніх сусідів буде кілька комфортніше - +24 ... + 28 градусів. На сході і в центрі обіцяють +26 ... + 29, а на півдні і сході збережеться літнє тепло - +27 ... + 31 градус.

Нагадаємо, 30 червня у Львові вдруге за тиждень розгулялася буря. Через сильний дощ та пориви вітру робота електротранспорту була припинена, впали кілька дерев, зірвано покрівлю, зруйновані фасади історичних будівель. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих. До цього негода увірвалася до Криму. Потужні зливи затопили Керч і Ялту, а також сусідні райони. Окупанти оголошували про евакуацію населення через загрозу повторного штормового попередження.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 1-07-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх