Синоптик розповіла, коли чекати спеки до + 30 ° С (МАПА)

Погода в п'ятницю в Україні буде строкатою, повідомляє у своєму Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

Південний циклон знову поливатиме періодичними дощами нашу південну частину, центральні області та Схід. Під час дощів гримітимуть грози, можливі миттєві сильні зливи, шквал та град.

"У західних та північних областях негоду завтра стримуватиме антициклон Zoe. Суттєві опади там малоймовірні. Проте за хвости та спини цих регіонів південна циклонічність десь та й вкусить, може зачепити південний захід та частину Київщини", - йдеться у повідомленні.

Температура вдень, 18 червня, очікується доволі високою. Вдень стовпчики покажуть +24... +29 градусів тепла. На Півдні та Сході подекуди +20... +24 градуси.

У столиці в п'ятницю вдень буде спекотно, до +28 градусів.

В Україні наступний тиждень обіцяє бути гарячим, до +30°С.17 червня в Україні буде хмарно, подекуди пройдуть град і сильні грози. У більшості центральних областей очікуються помірні дощі. У Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях місцями пройдуть сильні зливи.

"А поки що протистояння циклону та антициклону крутитиме голови, ще й завтра очікується активізація магнітного поля, тому - уважно до себе", - попереджає Діденко.


Нагадаємо, що народний синоптик обіцяє в третій декаді червня по-справжньому літню спеку. Згідно з прогнозом від Володимира Деркача, погода відчутно зміниться після літнього сонцестояння 21 червня. З настанням астрономічного літа прийде і літня спека, хоча ймовірність дощів все ще залишиться.

ПО МАТЕРІАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 18-06-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх