Міноборони: кораблі РФ не допомогли судну України

Ракетний катер Івановець ЧФ і прикордонний сторожовий корабель Бездоганний до українського судну не наближалися, незважаючи на сигнал SOS.

Риболовецьке судно ОД-2592 потрапило в аварію

Кораблі Російської Федерації проігнорували сигнал SOS українського риболовецького судна. Про це в суботу, 3 липня, повідомляє Міноборони України з посиланням на дані Головного управління розвідки.

"Поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592, яке вночі 3 липні потрапило в аварію в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівському коси, є черговим інформаційним заходом Росії", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що інформація про це була поширена в той час, коли судно вже буксирувати кораблем морської охорони Держприкордонслужби України в порт приписки Очаків.

"При цьому названі в російських інформаційних вкидання ракетний катер Івановець ЧФ і прикордонний сторожовий корабель Бездоганний прикордонної служби ФСБ РФ до українського судну не наближалися, незважаючи на отримання сигналу SOS", - додали в Міноборони.

Раніше в суботу в Росії заявив, що направили ракетний катер на допомогу українському судну в Чорному морі. У нього відмовив двигун. Судно було знеструмлено і знаходилося в дрейфі. Капітан попросив допомоги про інформування влади України про аварію.

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 3-07-2021, 18:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх