ПЦУ виграла майже всі судові позови Московського патріархату - Єпіфаній

Зараз приєднання нових громад тимчасово призупинено через юридичну боротьби, однак ПЦУ її виграє.

митрополит Єпіфаній

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Єпіфаній заявив, що ПЦУ виграла майже всі судові позови Московського патріархату. Про це він сказав в Івано-Франківську під час зустрічі з представниками ЗМІ, передає в середу, 7 липня, Укрінформ.

Він зазначив, що зараз процес приєднання релігійних громад до ПЦУ припинений, тому що йде боротьба в юридичному полі. Однак майже всі судові позови Московського патріархату були виграні.

"Цей процес з певних причин припинений. Зараз відбувається боротьба в юридичному полі по кожній громаді, яка приєдналася, а їх близько 700. Зараз ми захищаємося в правовому полі. Практично всі судові позови, які заявляються з боку Московського патріархату, ними програні. Ми виграли , тому що на нашому боці правда. Ми її відстоюємо і хочемо, щоб все відбувалося відповідно до українського законодавства ", - зазначив митрополит Єпіфаній.

За його словами, зараз в ПЦУ очікують новий виток в процесі приєднання громад, оскільки багато хто з них очікують для цього слушного моменту.

 "Зараз є громади, які поступово долучаються, але не афішують це. Вони приймають рішення, подають на реєстрацію, але бояться протидії. На жаль, є ті сили, які протидіють, показують картинку для зовнішнього світу, в Україні ось відбувається захоплення храмів, а цього насправді немає ", - зазначив Єпіфаній.

Він додав, що не хоче зараз відкривати в Україні ще один релігійний фронт, оскільки він тільки послабить Україну.

Нагадаємо, раніше в УПЦ МП заявили про захоплення храму в Рівненській області.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 8-07-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх