Обстріли бойовиків не припиняються: один воїн загинув, троє - отримали поранення (ВІДЕО)

Упродовж минулої доби, 9 липня, зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню збройними формуваннями РФ.Стало відомим ім'я українського захисника, який напередодні ввечері загинув від кулі ворожого снайпера неподалік Водяного на Донбасі.


24-річний сержант Євген Курасов був націлювачем-оператором 15 окремого мотопіхотного батальйону. На рідній Сумщині у нього залишилися дружина і двомісячна дитина.


Упродовж минулої доби, 9 липня, зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню збройними формуваннями РФ.

Про це повідомили в ранковому зведенні ООС 10 липня.

Поблизу Зайцева противник обстрілював позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У Невельського - з артилерії калібру 122 мм. Неподалік Новотошківському - з мінометів 120-го і 82-го калібрів.

У напрямку населеного пункту Піски противник тричі здійснював обстріли з мінометів 120-го калібру. У Новозванівка противник застосовував міномети 82-го калібру.

У районі Троїцького збройні формування РФ двічі вели вогонь по позиціях ВСУ з станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Неподалік Новомихайлівка - з станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Авдіївки окупанти здійснювали обстріл з ручних протитанкових і підствольних гранатометів. У Орехово найманці вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів і стрілецької зброї.

У районі Кримського військові Об'єднаних сил зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10".

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення несумісне з життям. Один військовий отримав поранення, ще двоє - бойове травмування. Воїнів госпіталізували. Стан їх здоров'я - задовільний.

Станом на ранок 10 липня зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню: у Миронівського, Водяного недалеко від Донецька і Водяного на Приазов'ї, неподалік Широкино і Світлодарська.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський підтримує можливість розширення "нормандського формату" або створення ще одного майданчика для врегулювання ситуації на сході України з долученням потужних світових держав. Однак, кількість форматів не впливає на їх якість, оскільки війну повинен закінчити Росія.


За матеріалами: ТСН, ZN,UA
Добавлено: 10-07-2021, 17:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх