Зеленський на два дні полетів до Німеччини (ФОТО+ВІДЕО)

Президент України зустрітися з Ангелою Меркель, Франком-Вальтером Штайнмаєром і Арміном Лашетом.

Зеленський на два дні полетів до Німеччини 

На вечір понеділка у Зеленського запланована зустріч із Меркель

Президент України Володимир Зеленський прибув із дводенним візитом до Німеччини, повідомили в Офісі президента ввечері в неділю, 11 липня.

У рамках візиту заплановані зустрічі глави держави з федеральним канцлером Ангелою Меркель, президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і головою партії «Християнський демократичний союз», прем'єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.


Раніше на Банковій повідомляли, що Зеленський летить до Берліна з аргументами проти «Північного потоку-2», а також має намір обговорити з керівництвом Німеччини ситуацію в Донбасі і деокупацію Криму. Зустріч Зеленського з Меркель заплановано на вечір понеділка, 12 липня.

У червні відбулася розмова канцлера Ангели Меркель і Володимира Зеленського. Серед іншого, співрозмовники обмінялися запрошеннями: Меркель запросила Зеленського в Берлін 12 липня, Зеленський - запросив Меркель на інавгураційний саміт Кримської платформи і святкування 30-річчя Незалежності України 24 серпня у Києві.

У вересні у Німеччині відбудуться вибори до Бундестагу, після чого в уряді, швидше за все, з'явиться чорно-зелена коаліція. Коаліцію християнських демократів і «зелених» в Києві розглядають як одну з найбільш сприятливих для України, чекаючи, зокрема, перезавантаження політики по «Північному потоку-2».

За матеріалами:   ZN.UA.
Добавлено: 12-07-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх