Зустріч Зеленського і Меркель тривала понад чотири години – Офіс президента

Зустріч президента України Володимира Зеленського і канцлерки Німеччини Ангели Меркель завершилася.

Зустріч Меркель і Зеленського проводили у форматі вечері

Про це Офіс президента поінформував у Facebook у ніч на 13 липня.

В ОПУ констатували, що розмова, яка відбувалася у форматі вечері, тривала більше ніж чотири години. Про деталі не повідомили, але анонсували виступ Зеленського на форумі "Україна 30" – планують, що 13 липня президент там розповість, як минула зустріч.

Контекст:
  • Зеленський прибув із дводенним робочим візитом до Німеччини 11 липня. Президент України зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і кандидатом у канцлери Німеччини, прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія Арміном Лашетом.
  • Приблизно о 20.00 за київським часом 12 липня Зеленський і Меркель вийшли на брифінг до ЗМІ. Канцлерка пообіцяла, що Німеччина передасть Україні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції, заявила про необхідність імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство і сказала, що Україна для Німеччини залишається країною для транзиту газу, "навіть у разі, якщо "Північний потік – 2" буде добудовано".
  • Зеленський підкреслював, що "Північний потік – 2" – це велика загроза, яка вміло ховається під маскою економічного проєкту. Президент вважає, що питання цього трубопроводу мають обговорювати на зустрічі лідерів "Нормандської четвірки" і що Україні необхідні гарантії ЄС щодо енергетичної безпеки.
  • Також Зеленський закликав "усі країни" тиснути на Росію, щоб домогтися проведення саміту лідерів "Нормандської четвірки", і виступив за залучення США до процесу переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
Аліна ГРЕЧАНА, журналістка

За матерыалами: Гордон
Добавлено: 13-07-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх