"Іду на жертву": що відомо про кандидата на пост глави МВС Монастирського (ВІДЕО)

Дениса Монастирського деякі ЗМІ називають наближеною людиною до Арсену Авакову.

Монастирський вийшов після фракції до журналістів і заявив, що "йде на жертву, погоджуючись стати міністром внутрішніх справ".

"Вирішив відповісти" так "на пропозицію президента очолити МВС. Це сталося буквально кілька хвилин тому. Я розумію, на яку жертву я йду як людина, як особистість і як політик. Але я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду", - прокоментував Монастирський своє можливе призначення.

Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський прокоментував своє можливе призначення на пост глави МВС замість Арсена Авакова. 13 липня Аваков подав у відставку.

Відео з першим коментарем Монастирського опублікував Telegram канал PavlovskyNews.

"Вирішив відповісти" так "на пропозицію президента очолити МВС. Це сталося буквально кілька хвилин тому. Я розумію, на яку жертву я йду як людина, як особистість і як політик. Але я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду", - прокоментував Монастирський своє можливе призначення після засідання фракції "Слуги народу".

Монастирський назвав це рішення найскладнішим в його житті. Вибір президента він пояснив тим, що вони йшли в одній команді, і Зеленський довіряє йому. Про кадрові ротації Монастирський не говорив, попросивши дочекатися голосування, яке відбудеться в п'ятницю, 16 липня.

Нагадаємо, глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков 13 липня подав у відставку. Аваков написав відповідну заяву про звільнення і подякував команді за роботу.

Зеленський запропонував кандидата на пост глави МВС замість Авакова - Дениса Монастирського, пише ТСН

Хто такий Денис Монастирський - в матеріалі ТСН.ua.

Біографія Дениса Монастирського

Монастирський Денис Анатолійович народився 12 червня 1980 року в Хмельницькому. Він закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук.

Викладав в Хмельницькому університеті управління та права. Очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз. Він працював в великих юридичних компаніях.

Одружений і виховує двох дітей. Дружина Монастирського працює головним спеціалістом юридичного відділу в Державному бюро розслідувань.

Як Денис Монастирський прийшов в політику

У 2014-2019 роках він був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата 8 скликання Верховної Ради Антона Геращенко.

У 2015 році Монастирський став експертом "Українського інституту майбутнього" і спеціалізувався на реформуванні правоохоронної системи в Україні.

Монастирський також був членом конкурсної комісії з відбору керівництва Державного бюро розслідувань за квотою Кабінету міністрів України.

У 2019 він приєднався до команди майбутнього президента України Володимира Зеленського, де займався питаннями реформування правоохоронної діяльності. Тоді ж був обраний нардепом 9 скликання від партії "Слуга народу" під 19 номером в списку, він є безпартійним. Монастирський є членом президентської фракції і головою Комітету з питань правоохоронної діяльності.

За даними аналітиків порталу "Слово і діло", Денис Монастирський як нардеп виконав 19 своїх обіцянок з 99 (19%), 3 - провалив і 77 - залишаються в процесі виконання.

Скандали, в яких фігурував Денис Монастирський

Деякі українські ЗМІ характеризують Монастирського, як "людину Авакова".

За даними Центру протидії корупції, Дениса Монастирського звинувачують в тому, що він нібито причетний до фальсифікації рішення Комітету щодо законопроекту про кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях.

Крім того, Монастирського звинуватили в підтримці Комітетом законопроекту, який посилює роль Авакова.


"Доля" контрабандистів і переділ бізнесу - Монастирський про майбутні рішення влади

Нагадаємо, глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков 13 липня подав у відставку. Аваков написав заяву про звільнення і подякував команді за роботу. Зеленський запропонував кандидата на пост глави МВС замість Авакова - Дениса Монастирського. Голосування за звільнення Авакова і призначення Монастирського має відбутися на цьому тижні.
Добавлено: 14-07-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх