Лікар-інфекціоніст запропонував штрафувати українців за відмову від вакцинації проти COVID-19 (ВІДЕО)

Медик попередив, що осінь буде нелегкою з точки зору поширення коронавируса.

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров вважає необхідним заходом покарання за відмову від вакцинації в Україні - введення штрафів для людей.

Про це він заявив в коментарі виданню Обозреватель.


"Готуємося до цього": в МОЗ розповіли про повторному курсі вакцинації від коронавируса в Україні

Так, на його думку, вакцинація повинна бути обов'язковою, а по відношенню до тих, хто відмовляється від щеплень, доцільно застосування санкцій.

"Необхідно застосовувати свого роду санкції для того, щоб люди, які за родом своєї діяльності можуть заразитися і померти, були захищені або дали розписку і заплатили штраф за те, що вони цього не будуть делать.Другого варіанти виходу з цього ступору я не бачу. кількість вакцинованих залишає бажати кращого, нам потрібно максимально прискорюватися, оскільки осінь обіцяє бути нелегким ", - сказав Петров.

Він також додав, що, на його думку, щеплення повинні отримати всі працівники соціальної сфери.

"З огляду на медичну культуру населення, а саме її відсутність. Коли у нас є поширення фейковий повідомлень про те, що від Pfizer вмирають, а від AstraZeneca стають стерилізованими, все ж мені здається, що медики, вчителі, правоохоронці, армія повинні бути вакциновані по імперативним мандатом ", - заявив Петров.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Віктор Ляшко повідомив, зобов'яжуть українців вакцинуватися від коронавируса.

Раніше керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко заявив, що українцям важливо вакцинуватися саме зараз, поки немає зростання захворюваності COVID-19, яке експерти прогнозують найближчим часом. Оскільки фахівці прогнозують, що спалах "може бути дуже серйозною". Наприклад, в Нідерландах, де були схожі з Україною темпи падіння захворюваності, ці ж показники за тиждень виросли в десять разів.

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 15-07-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх