Спалах буде: до чого готуватися українцям, і як їх буде виручати "ковідний-сертифікат" (ВІДЕО)

В Україні буде спалах коронавируса, але наскільки збільшиться кількість хворих, поки невідомо.

Під час спалаху буде впроваджуватися посилений карантин, а "ковідние-сертифікати" допоможуть громадянам уникнути незручностей, пов'язаних із закриттям тих чи інших закладів і структур.

Коронавірус, як зауважив Ляшко, непрогнозованим річ.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в ефірі "Сніданку з 1 + 1".

"Спалах буде. Розмір спалаху і зростання кількості захворюваності прогнозувати важко, тому що коронавірус показав, що це не прогнозована річ. Треба готуватися до найгірших сценаріїв ... Україна рухалася, як Нідерланди. З середини квітня у нас почалося зниження рівня захворюваності. Втім, протягом останнього тижня в Нідерландах відбувся різкий стрибок. Зараз вони реєструють понад десять тисяч випадків в день. За тиждень спалах був такий, як восени 2020 року ", - висловився Ляшко.

За словами глави МОЗ, держава запускає "ковід-сертифікати" для того, щоб при адаптивному карантині, не все закривалося, як це було в інші місяці. Він розповів, що ці документи дадуть кілька переваг, як їх власникам, так і економіці країни. Зокрема, в цьому сертифікаті буде три показника: вакцинація, дані про перенесеної хвороби і дані про ПЛР-тестуванні.

"Коли Україна буде переходити з" зеленої "зони в" жовту "," помаранчеву "або" червону ", то певні обмеження, які є в цій зоні для всіх, мабуть не будуть поширюватися на тих, хто вакцинована або має ковід-сертифікат" , - припустив Ляшко.

ТСН.ua розпитав про COVID-сертифікатах в проектного менеджера в Міністерстві цифровий трансформації Катерини Чорногоренко і в Міністерстві охорони здоров'я України. Що це за сертифікат і чи пустять з ним в Європу - читайте в нашому матеріалі.

Раніше керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко заявив, що українцям важливо вакцинуватися саме зараз, поки немає зростання захворюваності COVID-19, яке експерти прогнозують найближчим часом. Оскільки фахівці прогнозують, що спалах "може бути дуже серйозною". Наприклад, в Нідерландах, де були схожі з Україною темпи падіння захворюваності, ці ж показники за тиждень виросли в десять разів.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 16-07-2021, 14:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх