Зубко: 40 МЛРД долларов перебуває "У тіні" в Україні, а це 30% ВВП (ВІДЕО)

Для виведення бізнесу з "тіні" важливо проводити реформи, наголошує ексміністр

У програмі "Є сенс" з Віталієм Гайдукевичем ексвіцепрем'єр – ексміністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував теперішню ситуацію з тіньовим бізнесом в Україні.

Зубко підтвердив, що в Україні 30% ВВП, 40 млрд доларів щороку обертаються в "тіні".

"Коли йдеться про Закон 5600, де йде додаткове оподаткування, я можу сказати, які статті закону можуть загнати в тінь. Там питання по акцизу, по оподаткуванню малих фермерських господарств, по тінизації житлової нерухомості", – розповів Зубко.

Він додав, що для виведення бізнесу з "тіні" важливо проводити реформи.

"Ми говоримо про те, що дійсно потрібно проводити реформи... Країна в період пандемії вистояла завдяки місцевому самоврядуванню. І коштам, які були в той час. Тому що ви пам'ятаєте, що початок пандемії фінансувався саме з місцевих бюджетів, а не з коронавірусного фонду, який запрацював набагато пізніше", – каже ексміністр.

Тому на думку Геннадія Зубка, питання "тіні" надзвичайно актуальне.

"Питання тіні основне сьогодні, тому що це питання і відсутності судової реформи, тому що є багато підприємців, які не хочуть виходити з "тіні", тому що немає судової системи, яка би захистила їх, якщо вони будуть працювати легально. Є питання і до антикорупційної структури, як вона працює. Це все те, що давить на промислову економіку", – сказав Зубко.


За матеріалами: "5 каналі" 
Добавлено: 20-07-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх