Через штамм "Дельта" Україна вводить нові правила в'їзду з Росії

Україна ввела нові правила перетину державного кордону через небезпеку поширення по країні нового штаму коронавируса "Дельта".

Після смерті в Україні першого пацієнта з підтвердженим штамом "Дельта" Київ посилив правила перетину кордону. В'їхати в Україну з Росії або Індії тепер буде важче. Деталі були опубліковані 28 липня на офіційному Telegram-каналі МОЗ України, передає Діалог.ua.

Всім громадянам України, які більше 7 днів перебували в РФ або Індії, доведеться побути на двотижневої самоізоляції після в'їзду в Україну. Це не торкнеться тільки тих українців, які зробили одну або два щеплення від COVID-19 і мають тому підтвердження, пише "Діалог.UA":


Іноземцям потрібно надати страховий поліс, а також один з трьох наступних документів: довідку про повну вакцинацію, тест на антиген або негативний ПЛР-тест за 72 години. Якщо особа не в країну не зможе надати ці документи, йому доведеться встановити на смартфон програму "Вдома" для контролю за режимом самоізоляції.В іншому випадку громадянин буде переведений на обсервацію.


Для перетину КПВВ на Донбасі громадянам буде необхідно пройти безкоштовний антиген-тест, але тільки в тому випадку, якщо немає довідки про вакцинацію. Варто відзначити, що Україна визнає тільки вакцини, схвалені ВООЗ. Російські вакцини, включаючи "Супутник V", до таких не належать.

В Україні днями стався перший летальний випадок від нового штаму "Дельта". Помер медик, який був інфікований на роботі. Офіційно поява "Дельти" зафіксовано в Києві та Львівській області. Цей штам відрізняється більш високою заразністю, скороченням періоду інкубації до 1-3 днів, а також тяжким перебігом хвороби. Саме цей штам призвела до тяжких спалахів епідемії спочатку в Індії, а потім в Росії.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що в США 34-річний блогер і затятий противник вакцинації помер від коронавируса. Ми також писали, що головний санлікар пояснив, коли в Україну повернеться карантин і "червона зона": "Це неминуче".
Добавлено: 29-07-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх