The Washington Post: "Дельта" - фактично новий вірус, в США готуються до "нової війни"

Штам коронавируса "Дельта", відомий також як "індійський", є серйозною небезпекою. До такого висновку прийшли експерти Центру медичної профілактики і контролю США (Centers for Desease Control and Prevention). Документ був наданий американському уряду. Його витримки отримала впливова газета The Washington Post.

У документі були представлені результати вивчення спалахів епідемії COVID-19 в ряді країн, що виникли через штам "Дельта". Експерти прийшли до висновку, що це "майже новий вірус", і порівняли його з вітряною віспою за швидкістю поширення. "Можна сказати, що почалася нова війна", - йдеться в доповіді.

Згідно з документом, вакцинація не здатна повністю захистити від "Дельти". Однак перебіг хвороби у зробили щеплення проходить в основному значно легше. Правда, за попередніми даними, перешкоджати поширенню даного штаму вакцина не в змозі. Зробили щеплення, імовірно, так само заразні, як і ті, хто не щеплена.

Ситуація вкрай небезпечна, з огляду на те, що "Дельта" за ступенем заразність майже зрівнялася з вітряною віспою. Вона набагато заразнее, ніж стандартний грип. Експерти прийшли до висновку, що владі варто продовжити заборону на носіння громадянами медичних масок.

Це стосується і тих, хто вакцинована. "Дельта" в УКРАЇНІ Варто відзначити, що перші випадки штаму "Дельта" в Україні були зафіксовані в кінці липня. Майже відразу відбулося помітне зростання числа нових хворих. Так, за станом на 4 серпня, було підтверджено 984 нових випадки COVID-19.

Серед лідерів - Київ, Донецька і Харківська області. Медики очікують нову, важку хвилю епідемії. Раніше Діалог.UA повідомляв, що через штам "Дельта" Україна ввела нові правила в'їзду з Росії та Індії. Ми також писали, що в Україні змінилися умови роботи шкіл при карантині. Кабмін опублікував постанову.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 5-08-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх