МВФ надасть рекордні $650 млрд для підтримки світової економіки, Україні - $2,7 млрд

Щоб отримати цю допомогу, країнам не доведеться виконувати певні умови, як треба робити з іншими траншами МВФ. А Україна його отримає ще й до 30-річчя незалежності, зазначив заступник виконавчого директора від України у МВФ

МВФ надасть рекордні $650 млрд для підтримки світової економіки, Україні дістанеться $2,7 млрд

Міжнародний валютний фонд надасть 650 мільярдів доларів країнам, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу. За словами директорки-розпорядниці МВФ Крісталіни Георгієвої, це найбільший розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) в історії фонду.

Зазвичай МВФ виділяє кошти країнам за умови виконання певних умов (наприклад, за прогрес у деяких реформах), але ця допомога відбудеться без додаткових зобов’язань.

«Виділення СПЗ принесе користь усім членам, вирішить довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру та сприятиме стійкості та стабільності світової економіки. Це особливо допоможе найбільш вразливим країнам, які борються з кризою коронавірусу», –  зазначила Георгієва.

Розподіл коштів відбудеться 23 серпня 2021 року. Україна має отримати 2,7 мільярда доларів. 

«Це стане гарним подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи та стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ та особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення», – каже президент України Володимир Зеленський.


У червні 2020 року МВФ ухвалив 1,5-річну кредитну програму для України на 5 мільярдів доларів. Перший транш склав $2,1 мільярда доларів, а наступні транші затягнулися через незадоволення МВФ прогресом виконання зобов’язань з боку України. 10 червня 2021 року голова МВФ Джеррі Райс констатував «певний прогрес» у переговорах з Україною щодо перегляду програми stand by і надання другого траншу кредиту. Наступна місія (перевірка) МВФ має приїхати в Україну у вересні.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 3-08-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх