Стрітення Володимирської Божої Матері: суть свята

Так, за переказами, Володимирська ікона має багатовікову історію: її написав євангеліст Лука на дошці столу, за яким обідали Діва Марія, Ісус Христос і праведний Йосип. Етовелікая святиня Київської Русі - нею благословляють дітей, з нею вінчаються і звертаються до неї за будь-яких негараздах. OBOZREVATEL пропонує дізнатися історію свята і розповідає, в чому допомагає чудотворний образ.

Що означає Стрітення Володимирської ікони Божої Матері
Слово "стрітення" - грецького походження, яке перекладається як "зустріч". Справа в тому, що саме 8 вересня 1395 роки (26 серпня за старим стилем) чудотворний образ з Володимира принесли в Москву, де його зустрічали чи не всі жителі міста.



Перед ним відбувалися молебні, і війська Тамерлана, що насувалися на Москву, без видимих ​​причин повернули назад. З того моменту Володимирська ікона була оголошена заступницею Москви.

У 1131 Володимирська ікона Богородиці була привезена з Візантії в Київську Русь



Історія Володимирської ікони Божої Матері
Спочатку Володимирська ікона Богородиці зберігалася в храмі міста Вишгород під Києвом, куди вона, за переказами, у 1131 році була привезена з Візантії в якості подарунка князю Мстиславу Великому від константинопольського патріарха.

У 1155 році князь Андрій Боголюбський перевіз образ в свою резиденцію в Боголюбово, а потім - у Володимир, де вона стала головною святинею Успенського собору. З тих пір ікону стали називати Володимирською.



У чому допомагає Володимирська ікона Божої Матері
Вважається, що Володимирська Божа Матір, заступниця і захисниця, допомагає кожному, хто щиро звертається до неї. Вона оберігає домашнє вогнище, допомагає при негаразди, сприяє щасливому шлюбу.

Їй моляться про мир, захист від ворогів, про зцілення від будь-яких недуг, вирішенні складних ситуацій і конфліктів, про духовне просвітлення, із знанням на шлях істинний, допомоги при прийнятті рішення, а також про згоду в родині.

Молитва Володимирської ікони Божої Матері

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 8-09-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх