Україна веде переговори про випуск мРНК-вакцини від COVID-19 на нашій території

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна, про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Надалі у нас є домовленості на локалізацію інших вакцин, ведемо переговори про випуск мРНК-вакцини на території України. До кінця цього року ми будемо мати чітке розуміння, як всі ці процеси налагодити … Звичайно, хотілося б, щоб українське фармакологічне підприємство освоїло технологію і включилося у всесвітній науковий прогрес щодо мРНК-вакцин і не тільки щодо мРНК», — сказав Ляшко в інтерв’ю інтернет-виданню «Слово і діло».

Він також додав, що Україна хоче стати «фармацевтично незалежною державою». У міністерстві охорони здоров’я вже підготовлений проєкт перших ста лікарських засобів, критичних, якщо закриваються всі кордони, як це сталося в 2020 році.

За словами Ляшка, в Міністерстві охорони здоров’я повинні забезпечити повний цикл їх виробництва. Серед ліків повинні бути імуно-біологічні препарати та антибіотики.

Також повідомляється, що Україна отримала інноваційні ліки проти коронавірусу від США. Американська благодійна організація Direct Relief надіслала Україні гуманітарний вантаж інноваційних ліків проти коронавірусу. 60 тисяч флаконів інноваційних ліків на суму в 20 мільйонів доларів.

«Вантаж складається з інноваційних лікарських препаратів Bamlanivimab і Etesevimab, що використовуються проти COVID-19. Останні домовленості про його отримання були узгоджені під час візиту президента Володимира Зеленського до США»[/quote], – йдеться в повідомленні.

Ліки рекомендовані для пацієнтів з легким і середнім ступенем тяжкості коронавірусної хвороби, особливо при наявності ризику переходу у важку форму.
Відомо, що вантаж розмитнять і ліки розподілять по 24 областях України.
Добавлено: 16-09-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх