Стефанішина підтвердила можливість перезапуску угоди про асоціацію з ЄС

Про це заявила віцепрем'єрка Ольга Стефанішина в кулуарах парламенту, інформує кореспондент Цензор.НЕТ.

Вона зазначила, що євроінтеграційні зміни це і безпека харчування, і транспорт, і міжнародні відносини.

«Є думка, щоб проголосувати ці рішення пакетом. Також у самому порядку денному є кілька важливих законопроєктів. … З огляду на успішні результати нещодавнього саміту Україна-ЄС ці законодавчі інціативи сприятимуть тому, щоб велися успішні переговори про відкриття ринку, про доступ нашої продукції на ринок Євросоюзу, тому що йдеться про законопроєкт, який стосується приведення до євростандарту», — розповіла Стефанішина.

За словами віцепрем'єрки, вона говорить і про зону вільної торгівлі.

«Зокрема, на порядку денному є законопроєкт про енергетичну ефективність. Це частина наших переговорів, яка стосується «зеленої» трансформації … і як ми домовилися, Євросоюз підтримуватиме масштабну тепломодернізацію. Тому цей закон дасть старт і європейському фінансуванню і внутрішній політиці. Це зміни, які пропорційно ведуть до залучення додаткового фінансування і до відкриття ринку для робітників», — пояснила Стефанішина.

Віцепрем'єрка підтвердила можливість перезапуску асоціації з ЄС і зазначила, що в липні 2021 направила пропозицію щодо скасування певних тарифних обмежень на харчову і нехарчову продукцію.

Ми очікуємо, що до кінця жовтня ЄС підтвердить готовність переглянути ці позиції. Тоді цілі пласти малого і середнього бізнесу відкриють для себе можливість європейського ринку», — сказала вона.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єрка Ольга Стефанішина пояснила, чому Україна не хоче «дружити проти Китаю».

Добавлено: 22-10-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх